A mai nap kedvence: Meggyes fantáziatorta!


A mai nap kedvence: Meggyes fantáziatorta!

Meggy imádóknak kötelező! :)



Hozzávalók:

150 gramm liszt
½ csésze mák
5 tojás
1 csipet só
150 gramm cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál felforralt víz
2 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 tasak puding, vagy főzni való krém

Hozzávalók a meggyzseléhez:

2 csésze kimagozott meggy
750 ml vízzel felöntött meggylé
2 csomag meggyzselé

Hozzávalók a glazúrhoz:

100 ml tejszín
100 gramm fekete csokoládé
50 gramm reszelt csokoládé a dekorációhoz

Elkészítés:

1. Béleljünk ki sütőpapírral egy 25 * 35 cm-es sütőformát.

2. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől, a fehérjét verjük fel egy csipet sóval, amíg egy kemény habot kapunk.

3. A tojássárgákat verjük fel a vízzel, és az olajjal, majd fokozatosan adjuk hozzá a fehérjéből készített habot. Vigyázzunk, csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Keverjük hozzá a megszitált lisztet, a sütőport, és a mákot. Öntsük a keletkezett masszát a sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig.

4. Öntsünk 250 ml vizet egy edénybe, majd adjuk hozzá a puding-, vagy a krémport (40 gramm). Addig kevergessük, míg csomómentes lesz.

5. A megmaradt tejet öntsük egy edénybe, és főzzük fel. Ezután vegyük le a tűzről, és keverjük el a pudinggal. Tegyük vissza a tűzre, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, meg besűrűsödik. Öntsük egy tálba, fedjük le egy háztartási fóliával, és hagyjuk kihűlni.

6. Csorgassuk le a meggy levét, és adjunk még hozzá annyi vizet, hogy 750 ml meggylevünk legyen. Tegyük oda főni, majd adjuk hozzá a zselatint, és a meggyet, és kavargassuk, míg besűrűsödik.

7. A krémet keverjük el a szobahőmérsékletű, puha vajjal.

8. A megsült, és kihűlt piskótát vágjuk kettőbe, majd az alsó lapot kenjük meg a krémmel. Ezután kenjük rá a meggyzselét, és borítsuk rá a másik lapot.

9. Öntsük a tejszínt egy edénybe, tegyük oda a tűzre, és, amikor elkezd forrósodni, adjuk hozzá a darabokra tőrt csokoládét. Vegyük le a tűzről, és addig kavargassuk, míg a csoki felolvad. Mikor kihűlt, vonjuk be a csokis glazúrral a tortát, és hagyjuk egy éjszakán át állni a hűtőben. Díszítsük a tetejét reszelt csokoládéval.