Csak édesanyja halála után derült ki, hogy az anyja 135 millióval lopta meg saját lányát


Csak édesanyja halála után derült ki, hogy az anyja 135 millióval lopta meg saját lányát


Sosem fogunk tudni megbocsájtani neki, tönkretette az életemet!

Az első csapás akkor történt, amikor a 19 éves lány 2001-ben eldöntötte, hogy élete első lakását kiveszi, hogy el tudjon költözni az egyetemről egy olyan helyre, ahol a két macskája is vele lehet. Nagy lépés ez egy fiatal életében az önállósághoz vezető úton, és ő is teli volt lelkesedéssel és izgalommal.

Ilyenkor annak rendje és módja szerint végigment a kötelező háttér vizsgálatokon, és legnagyobb meglepetésére kapott egy levelet az egyik szolgáltatótól, hogy előleget kell letennie, ha be akarja köttetni az elektromosságot, a rossz adósbesorolása miatt.

Először azt hitte, hogy csak valami félreértés, mivel még életében nem vett fel hitelt, de azért lekérte a nyilvántartását. 6 hét múlva egy vaskos boríték érkezett, és 10 oldal hosszú volt, amin a ki nem fizetett adósságai sorakoztak. Az országban csak 2% ember volt, aki még nála is rosszabb helyen állt. Annyi tartozás volt a nevén felvéve, hogy több élet is kevés lett volna ahhoz, hogy visszafizesse.

Ekkor a lány úgy döntött, hogy elkezdi lenyomozni, mi történhetett. Azt tudta, hogy a kis boltot vezető apjának és könyvelő anyjának 10 évvel korábban visszaéltek a személyazonosságával, és most attól tartott, hogy ugyan az az ember lop az ő nevében is.

Azt tette, amit bárki tett volna a helyében, felhívta a könyvelő anyját. Sírt neki a telefonban, de az anyja nyugodt és érzelemmentes maradt, majd ezt mondta.

„Akárki is tette ezt, nem volt személyes, csak üzleti érdekű. Tanulj meg együtt élni vele.”

A lány elment a rendőrségre, de ott csak egy papírt kapott, amit a bankoknak tud felmutatni. Ettől a naptól kezdve annak szentelte az életét, hogy tanulmányozza a személyiséglopás jelenségét, és az anyja segítségével felkutassa azt, aki ellopta az övét. De a tolvaj mindig egy lépéssel előtte járt.


Aztán 2013-ban az anyja súlyos beteg lett 66 évesen elhunyt. Nem sokkal ezután egy telefonhívás érkezett az apjától, hogy épp az elhunyt felesége holmijait rendezi, és talált egy hitelkártyát, amit 2001-ben használt a lánya, vagyis ő. Ebből vita kerekedett, mert a lány tagadta, hogy bármi ilyet tett volna, de az apja hajtogatta, hogy itt van minden papír, még a születési anyakönyve is.

Ezután jobban belemélyedtek a papírok előásásába, és kiderítették, hogy a lány anyja 135 millió forintot lopott el tőlük hitelek formájában. De ez nem volt minden. Az még mindig rejtély volt, hogy mire költötte a pénzt és hol. Kiderült, hogy számos nevet használt, mindenki máshogy ismerte. A lány még az anyja osztálytalálkozójára is elment, ahol senki nem ismerte azon a néven, amin ő.

A lány azóta is próbálja kideríteni, mi történt pontosan.