Hófehér menyasszonyi ruhában temetik el a 14 éves Nórit, akit elütött egy traktor


Hófehér menyasszonyi ruhában temetik el a 14 éves Nórit, akit elütött egy traktor


Holnap délután mintegy ezer ember kíséri utolsó útjára a tragikus körülmények között elhunyt Kanalas Nórikát (†14), akit egy hete egy kanyarodó traktor ütött el. A kislányt hófehér koporsóban, hófehér menyasszonyi ruhában temetik el.

Mint azt a Blikk megírta, Nóra egy kereszteződésben tolta át a biciklijét az úttesten, amikor a balról érkező traktor vezetője, B. Bertalan (45) halálra gázolta.

– A helyi református temetőben búcsúztatjuk el Nórikát. Orvost is hívtunk a helyszínre – mondta a Blikknek könnyeivel küszködve János (44), a kislány édesapja. Az óvatosságra azért van szükség, mert amikor a család a tragédia hírével felhívta Nóri Svájcban dolgozó édesanyját, az asszony ájultan zuhant a földre.

– Arra eszméltem, hogy két orvos áll mellettem. Közölték, ha nem javul az állapotom, kórházba visznek – idézte fel a történteket a kislány édesanyja, Eleonóra (42).

– Erőt vettem magamon, hívtam valakit, aki hazahozott Tiszakanyárra. Nórika nagyon várta, hogy hazajöjjek. Sose felejtem el a legutolsó beszélgetésünket. A tragédiát megelőző este hívott, azt ismételgette, hogy nagyon szeret, többször is megígértette velem, hogy vigyázok magamra – tette hozzá az anya.

Eközben a gázoló B. Bertalan elbujdosott a faluból, üresen álló házát azóta is rendőrautókkal őrzik. Kanalas János szerint a gázoló sem a bocsánatkérés, sem a részvétnyilvánítás miatt nem kereste még a családot. De mint mondja, már ne is tegye, nem kíváncsiak rá.