Kiderült miért vitt haza holttesteket a Pátyi horror boncsegéd. Erre senki nem gondolt eddig


Kiderült miért vitt haza holttesteket a Pátyi horror boncsegéd. Erre senki nem gondolt eddig


A hamvasztásra szánt pénzt tehette zsebre az a pátyi halottszállító, korábbi boncsegéd, akinek az otthonában emberi testrészekre, embriókra bukkantak a rendőrök a múlt héten - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint „egyfajta sikkasztás” lehet az elsődleges magyarázata R. Dénes tettének. Az hamar kiderült, hogy a testrészek nem hozhatók kapcsolatba életellenes bűncselekményekkel. A Nemzeti Nyomozóiroda azonban hivatalosan egyelőre vizsgálja, mi okból rejtegette a férfi a maradványokat. A nyomozás emberi test tiltott felhasználása gyanújával folyik - ez beigazolódása esetén legfeljebb három év szavadságvesztéssel büntethető -, a boncsegéd szabadlábon védekezhet.

„A halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak a szállításért, kérdés, hogy ebben az összegben benne van-e például a hamvasztás költsége is (akár halottról, akár amputált végtagról van szó). Ha nem történik meg a hamvasztás, akkor az tiszta nyereség a halottszállítónak. Az eddigi információk szerint ez a rendhagyó sikkasztás a legvalószínűbb magyarázat a történtekre” - írta a Magyar Nemzet.

  Bármi is volt az ok, az a tény, hogy a férfi éveken át vitte haza a maradványokat azt mutatja, hogy nem különösebben szoros a halottszállítók tevékenységének nyomkövetése.