Ő az a 14 éves Nóri, akit egy traktoros elütött és meghalt. A szörnyűség csak ezután derült ki..


Ő az a 14 éves Nóri, akit egy traktoros elütött és meghalt. A szörnyűség csak ezután derült ki..


Helybeli traktoros gázolta halálra Tiszakanyáron, a zebra előtt a 14 éves Nórit. A kislány családja összeroppant a gyásztól, ki akarják deríteni, hogy kinek a hibájából kellett meghalnia a kiskamasznak.

A baleset óta zokogva nézegeti kislánya fotóját a tiszakanyári Kanalas János. A férfi képtelen felfogni, hogy soha többé nem ölelheti magához féltve szeretett, legkisebb lányát, Eleonórát. A 14 éves kiskamaszt ugyanis tegnap, a település egyik zebrájánál gázolta halálra egy helybeli férfi, miközben Nóri az ebédet vitte haza: B. Bertalan a traktorjával elütötte, és áthajtott egy kereszteződésben az arra bicikliző lányon. Jánosnak egy rokona szólt, hogy a kislányát szörnyű baleset érte:

– Azonnal odarohamtam, és láttam, ahogy ott fekszik a kislányom! Az én gyönyörű kislányom! – zo­kogta a férfi. – Mellé feküdtem, szólongattam, beszéltem hozzá, mondtam neki, hogy itt vagyok melletted. Könyörögtem, hogy keljen fel, de már nem hallott. Utoljára még megsimogattam azt a szép kis arcocskáját. Az én életvidám, mosolygós kislányom nincs többé, ezt nem lehet túlélni. Azóta is azt várom, hogy belépjen, és rám mosolyogjon – sírt a férfi. A család évekkel korábban már átélt egy tragédiát, Nóri bátyja ugyanis a Tiszába fulladt. A család hangsúlyozta: nem hagyják annyiban a dolgot, kiderítik, hogyan történhetett a szörnyű baleset. Nóri családja ismeri is a gázolót, a férfi ugyanis alig egy utcával mellettük él. Bár a baleset helyszínén találkoztak, Berti nem kért bocsánatot:

– Semmit nem mondott, annyit sem, hogy bocsánat, vagy részvétem. Csak azt mondogatta, hogy kiugrott elé a kislány, és hogy nem látta. De kérdem én, hogy nem látta? Még féknyomokat sem láttunk a helyszínen. Tudni akarjuk az igazságot, nem hagyjuk annyiban! Addig megyünk, míg ki nem derül, ki a felelős a lányom haláláért. Szeretnénk látni a kamerafelvételeket is, ezt nem úszhatja meg senki. Itt egy gyermek éle­téről van szó! – szögezte le János.

 Helybeli traktoros gázolta halálra a tiszakanyári Nórikát – videó
A gázoló házát most rendőrök állják körül, bár ottjártunkkor nem tartózkodott otthon.

– Felháborító, hogy bújtatják. Mi nem akarjuk tettleg bántani, látni sem szeretnénk, de válaszokat akarunk kapni. Azt kívánom, hogy érezze be­lül azt, amit most én ér­zek – mondta le­hajtott fejjel János.