.

Pátyi boncmester: évekig hordta haza a holttesteket, hogy nem tűnt fel senkinek?


Ahogy arról korábban itt a hírportálon beszámoltunk a főváros melletti Pátyon emberi test maradványokat és teljes holttesteket találtak egy patológus házában. A rendőrség ellepte a környéket, még a szomszédokat sem engedték az utcára.

Egy környékbeli arról beszélt: „Mindig mondtam, hogy van azokban a fekete zsákokban valami, amiket hazahord”, egy másik környéken élő pedig azt mondta, hogy a férfi többször viccelt azzal, hogy halottakat hoz haza a furgonjával.

Csütörtökön kilenc év után kiderült az igazság, tényleg halottakat és halottak testrészeit vitte haza az évekig Pátyon élő patológus.

Miért nem tűnt fel senkinek sem a kórházban?

Az eddigi információk szerint a férfi 60 év körüli patológus az egyik budapesti kórházban dolgozik. Nagy kérdés, hogyan hordhatta ki éveken keresztül a holttesteket és a testrészeket úgy a kórházból, hogy az senkinek sem tűnt fel.

Az elhalálozottakat szigorúan nyilvántartják, a testet azonosíttatni kell ismerőssel, hozzátartozóval, temetéskor gyakran felnyitják a koporsót, de még hamvasztás előtt is van egy utolsó azonosítás. Ezek alkalmával ki kellett volna derülni, hogy a halottnak hiányzik egy testrésze, vagy esetleg maga a holttest.

A BudaPestkörnylke.hu hírportálnak nyilatkozó orvosok szerint több lehetősége is volt a patológusnak arra, hogy kilopja a testrészeket a kórházból.

Az egyik kézenfekvő lehetőség, hogy tudományos célra fel lehet ajánlani holttesteket, nem kizárt, hogy ilyen elhunytakról van szó.

A másik lehetősége az lehetett, hogy olyan holttesteket, vagy testrészeiket vitt el, amelyekért nem jelentkezett senki. Vannak olyan egyedülállók, akiknek nincs hozzátartozója, vagy senki sem akarja eltemetni őket. Az ilyen halottakat az állam temeti el, viszont ezeket a holttesteket nem azonosítja senki. Az ő testüket, testrészeiket könnyebben ki lehet hozni a kórházból.

A harmadik lehetőséghez már több ember összejátszására van szükség, akik tudtak a patológus morbid tevékenységéről és segítették a holttest-nyilvántartás menetben elsimítani a „hiányt”.

A szomszédok elmondása alapján tudjuk, hogy furgonnal és fekete zsákokban hordta haza este a holttesteket, így vélhetően a kórházban megvárta, míg elcsendesedik az intézmény és az éj leple alatt a furgonjába pakolta a holtakat. Most már csak az a kérdés, mit csinált otthon a halottakkal, és a testrészeikkel.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék