Üzletelhetett az ellopott testrészekkel Dénes a pátyi boncsegéd


Üzletelhetett az ellopott testrészekkel Dénes a pátyi boncsegéd


Halottszállítóként fújta meg emberek földi maradványait az egykori boncsegéd, aki pátyi házában rejtegette azokat.

Két napig helyszíneltek a rendőrök annak a Pest megyei férfinak a telkén, ahol zsákokban, vödrökben és fagyasztóban találtak emberi maradványokat. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a pátyi R. Dénes nem boncmester, hanem egykori boncsegéd, aki évek óta halottszállítóként dolgozik.

A patológiáról hazalopott holttesteket tárolta az ingatlanján. A lap szerint a feketepiacon kereskedett, vagy akart kereskedni velük. A rendőrség nyomoz az ügyben, és leszögezték, a testrészek nem életellenes bűncselekményből származtak, tehát nem gyilkosság történt. Egyelőre nem tudni, hogy R. Dénes felesége tudott-e arról, hogy párja mit művel a telkükön. Ha kiderül, hogy valóban kereskedett a testrészekkel, akkor hosszú börtönévek várhatnak rá.

Mint azt megírtuk, sokként érte a Pest megyei Páty lakóit, mikor R. Dénesről kiderült, mit rejteget az ingatlanján. Mivel disznót és tyúkot is tartott, azt hitték a környékbeliek, hogy az állatok miatt van bűz. A férfit sokan már korábban is furcsa embernek tartották.

– Jó pár éve elköltöztek a feleségével, de visszajárt a furgonjával, legtöbbször este, és csak a telken tartott állatokhoz jött – mesélték a helybeliek.

– VICCELŐDTÜNK IS, HOGY BIZTOS HOLTTESTEKET HURCOL AZOKBAN A ZSÁKOKBAN, DE SOKKOT KAPTUNK, AMIKOR KIDERÜLT, HOGY EZ TELJESEN KOMOLY – tette hozzá az egyik utcabéli.

Egyelőre emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítják.

– Ezt el lehet követni élő embereken és a halott emberek testén, vagy annak részein. Aki azonban halott testét vagy halott testrészét megszerzi, az alapesetben három évig tartó szabadságvesztéssel büntetik. Ha viszont ugyanezt egészségügyi szolgáltató alkalmazottjaként követi el, akkor 1–5 évig tartó büntetés járhat érte – magyarázta a Borsnak dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd.

Ha azonban a testekkel kereskedett is, még súlyosabb büntetésre számíthat.

– Ha ezt azért tette, hogy a megszerzett testrészeket eladja, és ezt üzletszerűen tette, onnantól kezdve már 2–8 évig tartó szabadságvesztés járhat ezért, ha egészségügyi alkalmazottról van szó.