Betegséggel küzdött Bogdán László? Nagyon úgy néz ki..


Betegséggel küzdött Bogdán László? Nagyon úgy néz ki..


Mint már megírtuk, keddre virradó éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere. Egyes hírek szerint önkezével vetett véget életének.

Barátja, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szívszorító posztban mondja el, mit gondol róla:

„Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért...” – kezdi megható soraiban Márki-Zay Péter elhunyt barátjáról:

"Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.

Közös beszélgetéseink, közéleti szerepléseink ellenére búcsúzóul azt a képet választottam róla, amikor életem legerősebb lecsóját ettem vele Cserdiben, amit Laci édesanyja készített. Ugyanis a sikeres polgármester, az ENSZ-ben is felszólaló aktivista, a cigány brand megalapításán fáradozó vállalkozó, a falujában sokakat munkához, tanuláshoz, fürdőszobához és egy szebb, tisztább és emberibb élethez segítő politikus mellett Laci nagyon is ember volt. Művész, barát, szívvel-lélekkel látó testvére minden cigány és nem cigány magyar embernek."

- írta megemlékező posztjában Márki-Zay Péter

Nyugodjon békében!