.

Betegséggel küzdött Bogdán László? Nagyon úgy néz ki..


Mint már megírtuk, keddre virradó éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere. Egyes hírek szerint önkezével vetett véget életének.

Barátja, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szívszorító posztban mondja el, mit gondol róla:

„Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért...” – kezdi megható soraiban Márki-Zay Péter elhunyt barátjáról:

"Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.

Közös beszélgetéseink, közéleti szerepléseink ellenére búcsúzóul azt a képet választottam róla, amikor életem legerősebb lecsóját ettem vele Cserdiben, amit Laci édesanyja készített. Ugyanis a sikeres polgármester, az ENSZ-ben is felszólaló aktivista, a cigány brand megalapításán fáradozó vállalkozó, a falujában sokakat munkához, tanuláshoz, fürdőszobához és egy szebb, tisztább és emberibb élethez segítő politikus mellett Laci nagyon is ember volt. Művész, barát, szívvel-lélekkel látó testvére minden cigány és nem cigány magyar embernek."

- írta megemlékező posztjában Márki-Zay Péter

Nyugodjon békében!

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék