Cserháti Zsuzsa fia most a vírusra fogja, hogy nem lett kész az anyja síremléke..Legutóbb nem volt pénze kigazolni.


Cserháti Zsuzsa fia most a vírusra fogja, hogy nem lett kész az anyja síremléke..Legutóbb nem volt pénze kigazolni.


Csütörtökön volt 17 éve, hogy 55 éves korában örökre elaludt Cserháti Zsuzsa. Bár az egyik legünnepeltebb énekesnő volt, még mindig nem készült el az a síremlék, amely méltó lenne a munkásságához. Cserháti fia, Szirtes Krisztián most a Ripostnak árulta el, miért csúsznak a munkálatok!

Cserháti Zsuzsa sírja évek óta elszomorító látványt nyújt a Farkasréti temetőben. Bár rengeteg virág díszíti és nagyjából rendben van tartva, az énekesnőnek 17 évvel a halála után sem emeltek méltó emlékművet – írja a Ripost.

Cserháti fia a lapnak nak tavaly azt nyilatkozta, hogy 2019. augusztus végére garantáltan elkészül az édesanyja munkásságához méltó emlékhely. Sőt, Szirtes Krisztián azt is részletezte, pontosan hogyan fog kinézni az sír. Az akkori tervek szerint egy különleges eljárással az énekesnő arcképe is felkerült volna az emlékhelyre, amiről azt remélték: valódi zarándokhellyé válik majd a Cserháti-rajongók számára. Ám ezt követően hiába teltek-múltak a hetek, hónapok, semmi előrelépés nem történt. A legendás énekesnő sírja továbbra is lehangoló látványt nyújtott.

Cserháti halálának évfordulója előtt kilátogattunk a Farkasréti temetőbe, hátha azóta nagy titokban már felújították a sírt. Legnagyobb meglepetésünkre azonban még mindig nem történt semmiféle változás, csak néhány, szalmából és tobozokból készült új koszorú díszítette az emlékhelyet. Megkerestük Cserháti fiát, Szirtes Krisztiánt, aki elárulta: a koronavírus-járvány miatt csúsznak a munkálatok!

– Ha nem lett volna a pandémia és a járvány miatt elrendelt szigorítások, édesanyám gyönyörű síremléke már állna. Márciusban azonban le kellett állítanunk a munkálatokat. Úgy tudom, azóta már újra elkezdtek dolgozni a sírkövön, de ezt nem én intézem, hanem édesanyám két nagyon jó barátja, Krasznai László vállalkozó és Fehér Adrienn színésznő. Arról értesültem, több látványterv is van, még nem lehet pontosan tudni, milyen lesz az emlékhely. Az biztos, hogy az arcképe rajta lesz – mesélte Krisztián.