Felhőszakadás és vihar miatt másodfokú riasztás lépett életbe az ország ezen megyéire


Felhőszakadás és vihar miatt másodfokú riasztás lépett életbe az ország ezen megyéire


Sokfelé kell számítani felhőszakadásokra és hevesebb zivatarokra is ma délutántól szombat késő estig.

Amint arról már korábbi cikkünkben is beszámoltunk, ma délután nyugat felől záporok, zivatarok érkeznek kiadós mennyiségű csapadékkal, hevesebb viharokkal. A térségünkben kialakuló sekély ciklon a szombati nap időjárását is teljes egészében meghatározza majd. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra és holnapra is többfelé másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adott ki.

A hevesebb zivatarokat intenzív villámlás, viharos széllökések, jégeső, valamint felhőszakadás is kísérheti, ami azt jelenti, hogy rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

A mai napon másodfokú figyelmeztés van érvényben a felhőszakadások miatt mind a 9 dunántúli megyében, a hevesebb zivatarok miatt pedig Baranya, Tolna, Somogy és Zala megyében:

A többi megyénkben a 3 keletit kivéve pedig elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetés van érvényben a zivatarok és a felhőszakadások miatt.

Szombatra a 3 északkeleti megyénkre első, az össze többire pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várható felhőszakadások miatt, valamint az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést léptetett életbe a zivatarok miatt.