Gyurcsány Ferenc állhat az Index dolog mögött. Ezt mondta el Dömötör :


Gyurcsány Ferenc állhat az Index dolog mögött. Ezt mondta el Dömötör :


A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV-ben azt mondta, nem szeretné kommentálni az indexes belvita körülményeit, mert szerinte teljesen egyértelmű, hogy egy belvitáról van szó.

Dömötör Csaba itt arról is beszélt, hogy az Index körüli történések mögött valójában Gyurcsány Ferenc állhat.

"A kormánynak nem feladata, hogy ennek részleteivel kapcsolatban állást foglaljon. Egy dolog érintheti a kormányt, ha Brüsszelből ezzel kapcsolatban kérdéseket tesznek fel"– hangsúlyozta a politikus.

Ezután az újságíró-gyilkosságokról beszélt.

"Beszéljünk őszintén: nem nálunk volt arra példa, hogy újságírókat gyilkoltak meg. Két ilyen uniós országot is tudunk mondani. (…) Nem nálunk fordult elő, hogy napokig elhallgatták, hogy nők tömegeit inzultálták a nyílt utcán, és nem számolhatott, nem számolt be róla a sajtó. Akkor beszéljünk ezekről a dolgokról" - mondta.

Végül így összegzett: "szerintem a magyar média nyilvánosság szempontjából egy fontos dolog van. És ez teljesül. Mindenki megtalálja ma Magyarországon az ízlésének, a világnézetének, az igényének megfelelő médiumokat. Az interneten is, és ha a hagyományos médiumokat is nézzük, akkor is. A magyar média sokszínű. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne intenzív erős verseny egyes szereplők között, de az a világos véleményem, hogy sokkal sokszínűbb, mint mondjuk abban az időszakban, amikor a magyar közéleti médianyilvánosságot a Napkelte című műsor jelezte."