.

Kapott egy telefont, eltűnt, másnap csak a holttestét találták meg..Ez történt pontosan?


"Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere!

Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi polgármestere, Bogdán László, akinek holttestére kedd reggel a Baranya megyei település korábbi polgármesteri hivatalában bukkantak rá. Az ismert roma származású közszereplő 46 éves volt.
Bogdán László halálhíréről elsőként a Hirklikk.hu oldal számolt be, de az információt a RomNet-nek öt másik, egymástól független forrás is megerősítette kedd délelőtt. A rendőrség egyelőre hivatalos tájékoztatást nem kívánt adni, mindössze azt közölték, közigazgatási eljárásban vizsgálnak egy halálesetet. A településen több rendőrautó és mentőautó van, a helyiek értetlenül állnak az eset mögött.

Bogdán László ismerősei és baráti köréből többen sírva erősítették meg az információt, de a döbbenetük miatt egyelőre a RomNet-nek nem kívántak nyilatkozni. A településről az újságírókat elküldték, a helyiek bezárkóztak. a RomNet egyik munkatársa a helyszínen próbált beszélni néhány falubelivel, akik megdöbbentek a hír hallatán, és csak annyit mondtak, „nem érik, mert áldott jó ember volt”.

Sokak pedig kételkednek abban, hogy önkezével vetett volna vége életének, mert mint fogalmaztak „nem olyan jellemű emberként ismerték.”

A RomNet információ szerint Bogdán Lászlót hétfő délután fél 3 körül beszélt telefonon valakivel, ez követően szó nélkül távozott. A helyiek és a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkatársak keresték, a polgárőrök pedig éjjel is kutatták. Bogdán László holttestét kedd reggel találták meg a régebbi polgármesteri hivatalban, amely most feldolgozóüzemként működik. Feltehetően még hétfő délután, vagy kora este felakasztotta magát. Bogdán László holttestét a korábbi polgármesteri hivatal egyik munkatársa kedd reggel fedezte fel, amikor kinyitotta az épületet.

A kérdés, hogy egy sikeres és közismert ember miért folyamodhatott ehhez a cselekedethez? Bogdán László közvetlen környezetében élők azt mondták, a polgármester nem volt beteg, egészségügyi problémáiról legalábbis senkinek nem beszélt. Tele volt tervekkel, egy ambiciózus, nagy jövő előtt álló emberkét tekintett saját magára is, ahogyan az országban több százezer másik ember is. Magasabb szintű politikai pályára készült, több parlamenti párt is szerette volna, ha országos listájukon szerepelne a 2022-ben esedékes választáson.

A cigány reformerként is ismert Bogdán László 1974. június 3-án született Pécsett. Falujában, Cserdiben 2002-ben lett önkormányzati képviselő, majd alpolgármester, 2006-ban már településvezetőként dolgozott, és azóta irányította a Baranya megyei falut, működtetett foglalkoztatási mintaprogramokat, amelyet a média és a közvélemény „Cserdi csodaként” emlegetett."

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék