Ma 1 éve halt meg Ambrus Zoltán.. Emlékére egy dalt írt az Irigy Hónaljmirigy


Ma 1 éve halt meg Ambrus Zoltán.. Emlékére egy dalt írt az Irigy Hónaljmirigy


Drámai részletek derültek ki az elhunyt Ambrus Zoltán (†53) utolsó napjairól!

– Szombaton voltam bent nála, de nem tudtam vele beszélni. Akkor már nem... – mondta elcsukló hangon Kabai Laci (51) a Mokka vendégeként, miután kiderült, az Irigy Hónaljmirigy tagjai közül ő látta utoljára a vasárnap este elhunyt zenészt. A dobos fájdalma érthető, hiszen még a Mirigy bölcsőjéből, a Király utcai Tüzesvíz rockkocsmából ismerte Zolit. Ennek harminc éve, de Laci azok után is baráti kapcsolatot ápolt a gitárossal, hogy utóbbi 2011-ben kilépett a paródiazenekarból.

– Vasárnap este jött a telefon a fiától, de még most sem tudom felfogni, sem feldolgozni, hogy már nincs köztünk. Ezt nagyon nehéz megélni, igazából nem is lehet – kereste a szavakat az Irigy Hónaljmirigy dobosa. – Fel voltunk rá készülve, hogy ez bekövetkezhet, mégis nagyon lesújtott minket.

Az együttes frontembere is le volt taglózva a tragikus hírt követően.

– Többször is voltunk bent nála a kórházban, de nem gondoltuk, hogy ez bekövetkezhet, ráadásul ilyen hamar – idézte fel Sipos Peti (51), aki keddi cikkünkben elmondta, az örökös tagnak tekintett Ambrus Zoli hirtelen lett rosszul, és ekkor indult be az a végzetes folyamat, amely a halálához vezetett.

– Kórházba került, ahol több életmentő műtéten is átesett. Közben jobban is érezte magát, aztán sajnos megint operálni kellett – magyarázta Sipi, aki a súlyos betegségről is mondott néhány szót. – Egy hosszabb lefolyású dologról volt szó, amit nem tudtak meggyógyítani. Amikor a múlt csütörtökön bent voltam nála, az intenzív osztályon feküdt, és akkor is épp két műtét között volt. Fagyiztunk, kicsit jobban érezte magát, de a helyzet még mindig veszélyes volt.

Zoli egyik „civil” ismerősét is elértük, aki jól ismerte a néhai muzsikust.

– Sajnos, sosem épült fel teljesen a 2005-ös autóbalesete után – magyarázta a jobb sorsra érdemes gitáros neve elhallgatását kérő barátja. – Az utóbbi években sokat betegeskedett, egy súlyos kórral is küzdött, aminek következtében látványosan lefogyott. Alig volt több, mint negyven kiló, de az egészben az volt a legborzasztóbb, hogy már nem lehetett vele normálisan kommunikálni. Erről nem akarok többet mondani, mert az emlékéhez nem lenne méltó.