Megdőlt a bizonyíték LL. Junior volt párja ellen.


Megdőlt a bizonyíték LL. Junior volt párja ellen.


Hétfőn nyújtják be a rendőrségnek az édesanya írásbeli vallomását arról, mi történt azelőtt, hogy Dávidka kiszaladt az úttestre, és halálra gázolta egy autó. Ez azért is nagy jelentőségű, mert a korábban perdöntőnek hitt kamerafelvétel erre nem ad választ.

Augusztus 31-én lesz egy éve, hogy L.L. Junior és volt párja, Hopp Csilla elveszítették kisebbik fiukat, Dávidkát. A szülők a mai napig képtelenek feldolgozni a tragédiát, az édesanya beszélni sem nagyon tud a történtekről, így jogi képviselőjével együtt úgy döntöttek, írásban védekeznek, és így tesz vallomást.

– A rendőrségi nyomozás ezen szakaszában az édesanyának érdemes vallomást tennie, és Csilla nyugalma érdekében mi mindezt írásban tesszük meg – mondta a Borsnak dr. Horváth B. Gábor büntetőszakjogász.

A hétfőn benyújtandó do­ku­mentumban az édesanya leírja, mi történt a végzetes délutánon, amikor Dávidkát a szeme előtt gázolták halálra, s vallomásában azt is elmondja: ő igenis fogta a kisfia kezét.

– Ügyfelem – ahogy a tragédia napján – most is arról tesz vallomást, hogy fogta a gyermeke kezét, aki kirántotta azt a szorításából, s így történhetett meg a tragédia – folytatta lapunknak Csilla ügyvédje, aki tiszta vizet öntött a pohárba, ami a baleset helyszínén működő kamerát s az azon rögzített felvételt illeti. A hírek ugyanis eddig arról szóltak, hogy a baleset minden másodpercét megörökítette az utcai kamera, s egyértelműen látszik, fogta-e Dávidka kezét az édesanyja.

– Valóban volt és működött is a helyszínen térfigyelő kamera, de folyamatosan mozgásban volt, és a kérdéses pillanatban nem arra nézett. Ha rögzítette volna, ügy sem lenne – mondta dr. Horváth, ezzel arra utalva, hogy a balesetet az elsőtől az utolsó másodpercig rögzítő videófelvétel bizonyítaná, hogy Dávidka kirántotta a kezét Csilláéból, ezért az anyát ártatlanul gyanúsítják gondatlanságból el­követett emberöléssel.

A kamerafelvétellel tehát a nyomozók sem jutottak előrébb az ügyben, vagyis a legfontosabbnak vélt bizonyíték közel sem lesz perdöntő, mi több, egyik irányba sem mozdítja el az ügyet, ahogy az egymásnak ellentmondó tanúvallomások sem. Csilla ügy­védje szerint ugyanis az egyik szemtanú A-t, a másik B-t mond.

Dr. Horváth B. Gábor szerint az egész eljárást meg kellene szüntetni az édesanya ellen, de ha ez nem történne meg, akkor továbbra is azon az állásponton van, amire L.L. Junior és ügyvédje, dr. Mester Csaba is jutott a napokban: Csilla biztosan nem kerül börtönbe, a legenyhébb büntetést szabják ki rá.

– Amennyiben az eljárást nem szüntetik meg, akkor – ahogy Mester kolléga is elmondta – én is lehetségesnek tartom a kétszeres leszállást, s hogy ügyfelem maximum pénzbüntetést kap.

 Közös gyermekük halála közelebb hozta egymáshoz a volt házasokat
Közös gyermekük halála közelebb hozta egymáshoz a volt házasokat © Czerkl Gábor
Mint ismert, tavaly augusztus 31-én, délután hat órakor Zuglóban egy szabályosan közlekedő autó elütötte az úttestre kiszaladó hároméves Lesi Dávidkát, akit a mentősök órákig próbáltak újraéleszteni, sikertelenül. Az édesanya a helyszínen összeomlott, L.L. Junior – aki a fővárostól háromszáz kilométerre koncertezett – pedig már elbúcsúzni sem tudott kisebbik fiától. A nyomozást 11 hónappal a tragédia után sem zárták még le, az ügy gyanúsítás szakaszban van.