Megszületett a 11. baba is a Joób családba. A legutolsó gyermek koraszülött lett, de teljesen egészséges szerencsére


Megszületett a 11. baba is a Joób családba. A legutolsó gyermek koraszülött lett, de teljesen egészséges szerencsére


Háromszoros világbajnok, illetve immár tizenegyszeres apa: Joób Márton (38) a családjára a legbüszkébb.

A família másfél hónapja bővült új taggal, a korábbi kiváló kenus felesége, Dóri (40) május 18-án adott életet tizenegyedik babájuknak, Jordánnak. A pici a vártnál két hónappal korábban, 2200 grammal született, s bár 22 napot a koraszülöttosztályon kellett töltenie, szerencsére teljesen egészséges.

– Eddig mindegyik gyermekünk természetes úton jött világra, de Jordánnál sürgősségi császármetszésre volt szükség. Szerencsére jól van ő is és Dóri is, a pici remekül alkalmazkodik a környezethez, jól alszik, nagyon boldogok vagyunk – mondta lapunknak az önkormányzati képviselőként és tanácsnokként is tevékenykedő korábbi sportoló.

A családjukban nagyon fontos a hit és a bibliai értékek, a gyerekeiket ezek szellemében nevelik. Egy ekkora család persze nem kis kihívás, de Joóbék örömüket lelik benne.

– Egy 17 személyes busszal közlekedünk, és van egy 16 fős asztalunk, a családi étkezések elég látványosak. Nálunk mindenki számíthat a másikra, és sohasem unatkoznak a gyerkőcök, mindig van, akivel csibészkedhetnek. A zene mellett a mozgás az ő életüknek is fontos része, még ha versenyszerűen nem is sportolnak, a karantén alatt nap mint nap órákat töltöttek a trambulinon vagy focival – árulta el Joób Márton.

– Élettel teli a házunk, van egy egészséges káosz, mindig történik valami váratlan, amit kellő lazasággal kell kezelni. A sportból hozott céltudatosságom sokat segít, de a legfontosabb, hogy Dórival mindig támogatjuk egymást.