Néma csenddel tisztelegtek ma az Országházban Bogdán László emlékére


Néma csenddel tisztelegtek ma az Országházban Bogdán László emlékére


Ander Balázs emlékezett meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről a mai rendkívüli parlamenti ülésnapon.

Az eredeti témától eltérő felszólalásában arról beszélt, hogy Bogdán László feladta a leckét cigányoknak és magyaroknak is. Mert arra tanított meg minket, hogy segítő kezet kell nyújtani azoknak a cigány embereknek, akik cigánynak születve, de felelősséggel vállalt gyermekeik jövőjét az oktatásban és a munkában látják,

"és nem üthetjük el ezt a segítségért hozzánk forduló kezet" - fogalmazott.

És a leckét adott a cigányságnak is,

"mert volt bátorsága kimondani, hogy a mindenkire nézve kötelező együttélési normákat be kell tartani" - hangsúlyozta.

Támadták ezért őt minden oldalról - magyarázta Ander Balázs, de ezt a kicsiny Baranya megyei Cserdit "visszahozta a pokol tornácáról".

"Bogdán László élete, munkássága pontosan arra példa, hogy lehet változni, és ha ez a változás jó irányba következik be, akkor nekünk kutya kötelességünk ezt a változást támogatni, segíteni"
- emlékeztette a parlamenti képviselőket a Jobbik alelnöke.

A Jobbik frakciója nevében őszinte részvétét fejezte ki, és arra szólította fel a képviselőket, hogy egy rövid főhajtás keretében emlékezzenek meg a polgármesterről, és arról, amit ő tett, és szeretett volna elérni, hogy az általa emlegetett cigányplutónium ne robbanjon fel.

Jakab István levezető elnök elrendelte az egyperces megemlékezést, a parlamenti képviselők csatlakoztak a jobbikosokhoz, és ők is felálltak.