.

Müller Cecília figyelmeztetést adott ki minden állampolgárnak

 


Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak - nyilatkozta az MTI-nek az országos tisztifőorvos, aki az alacsony halálozási arányt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe

Vasárnapra 292 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, de a betegségnek az elmúlt 24 órában nincs halálos áldozata.

A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA AZ EGÉSZ VILÁGON EMELKEDIK, A JÁRVÁNY MÁSODIK HULLÁMÁNAK IDEJÉT ÉLJÜK

- jelentette ki.


Mint mondta, az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe.

Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság - tette hozzá.


Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak