Nem mosogat sűrűn a feleséged, sok a mosatlan? EZT jelenti. Sok Nő fog ezért minket utálni


Nem mosogat sűrűn a feleséged, sok a mosatlan? EZT jelenti. Sok Nő fog ezért minket utálni


A pszichológusok szerint nem csak a szokásaink, a viselkedésünk és a megjelenésünk árulkodnak a személyiségünkről, de az otthonunk állapota is. A rendetlenség, bizonyos piszkos felületek, az összegyűlt mosatlan, mindezek elárulják milyen ember vagy, és milyen életet élsz.

Az amerikai pszichológus és filozófus, William James azt írta, hogy nem csak az érdeklődéseink és meggyőződéseink tartoznak a személyiségünkhöz. A személyiség kialakulásában fontos szerepet játszanak azok a dolgok is, amelyeket az ember a magáénak vall: ruhák, könyvek, edények, emléktárgyak, és így tovább. Az otthonunk is az énünk része. Sok mindent megtudhatunk valakiről az otthona alapján.

A legnyilvánvalóbb dolog, amit megfigyelhetünk a rend, vagy a rendetlenség. Pszichológiai szempontból a lakásban uralkodó ideális tisztaság szigorú életvitelt és lelki harmóniát jelent a tulajdonosra nézve. Ezzel szemben a rendetlenség a fegyelem és a pontosság hiányának bizonyítéka. Íme, azok a dolgok, amelyek arra utalnak, hogy nem példaértékű háziasszonnyal van dolgunk.

1. Koszos ablakok

A koszos ablakok nem csak rosszul mutatnak, de a hangulatunkat is befolyásolják. Ha a napsugarak nem tudnak bejutni a lakásba, sötétebb lesz odabent, és minden komorabbnak tűnik. Sok háziasszony halogatja az ablakpucolást, és nem oldja meg ezt a problémát.

Annak az oka, ha valaki nem akarja megpucolni az ablakokat, összefüggésben állhat a szomorúsággal és a magánnyal. Azzal, hogy sötétben tartja a lakást, tudat alatt azt a törekvését erősíti meg, hogy elszigetelje magát a világtól. Ezek az emberek általában érzékenyek, sebezhetők, de kreatívak is tudnak lenni.

2. Rendetlenség a szekrényekben

Első ránézésre a lakás tisztának tűnhet: az edények elmosva, az ágy bevetve, a por letörölve. Azonban ha kinyitod a szekrények ajtaját, meglepetésben lehet részed. A ruhák összevissza bedobálva, koszos cipők, régi, használhatatlan, tönkrement ruhadarabok.

Ezzel a látvánnyal általában drámai személyiségek esetében találkozhatunk. Próbálnak jó benyomást kelteni a környezetükben, és elvárják a dicséretet. Ez azt mutatja, hogy számos hiányosságuk van, amelyeket nem akarnak nyilvánosságra hozni. Az ilyen emberek általában szeretnek szemet hunyni a problémák felett, ahelyett, hogy megoldanák azokat.

3. Piszkos edények

A mosogatóban tornyosuló nagy rakás mosatlan nem a rendetlenségről, hanem önmagunk szeretetéről árulkodik. A kötelezettség és a szórakozás közül, ez a személy a másodikat választja. Ez a tulajdonság azokra az emberekre jellemző, akik a mában élnek, és gyakran kérnek kölcsön másoktól. Ugyanakkor jó emberek, nyitottak és rendkívül barátságosak.

4. Rendetlenség a fürdőszobában

A fürdőszoba gyakran az a helyiség, ahol az emberek ellazulnak. Vesznek egy forró fürdőt, és megfeledkeznek mindenről. Ennek a szobának az állapotából kiolvashatjuk, mekkora figyelmet fordít a tulajdonosa a testére, és pszichológiai jólétére.

A tiszta fürdőszoba rendszeres használatra utal. Ha a polcokon szép rendezetten sorakoznak a különféle kozmetikai termékek, azt jelenti, hogy az illető megfelelő figyelmet fordít a testére. Ezzel szemben a fürdőszobában uralkodó káosz önértékelési problémákra utal, ez a személy nem ápolja magát megfelelően, és nem szereti felhívni magára a figyelmet.

5. Zoknik az ágy alatt

Általában azokra az emberekre jellemző, akik szeretik a biztonságot. Amíg mások vásárolnak, és folyton új helyekre járnak, a takarékos emberek inkább félretesznek a nehéz napokra. Ez jó tulajdonság, mindaddig, amíg a túlzott megtakarítás nem alakul át fösvénységgé.

6. Piszkos tűzhely

A konyha az a helyiség, ahol a család nap, mint nap összegyűlhet. Ennek kellemes és tiszta hangulatot kell árasztania. Ha a konyha koszos, a tűzhelyre ráégett a zsír, felgyűlt a mosatlan, és mindez már egy jó ideje így megy, akkor megtörténhet, hogy a tulajdonosa depresszióban szenved. Természetesen az idő és az energia hiánya is állhat a háttérben, azonban pszichológiai szempontból ez azt jelenti, hogy az illető nem értékeli önmagát kellőképpen.

7. Felesleges dolgok felhalmozása

Az időszakos takarításnak azt is magában kéne foglalnia, hogy megszabadulunk a felgyülemlett régi és haszontalan dolgoktól. Ha nem akarsz megszabadulni a több tíz éves emléktárgyaktól, az edényektől, amiket senki nem használ, vagy a tönkrement bútordaraboktól, amelyek a teraszon sorakoznak, az pszichológiai problémákra utal.

Legjobb esetben olyan konzervatív személyiségről van szó, aki nem akar változásokat az életében. Azonban rosszabb esetben neurózisról és obszesszív viselkedésről is szó lehet.