.

Sírva fakadtak a tűzoltók is, a balesetnél, ahol gyermekek haltak meg


A szlovák rendszámú furgonban kilenc személy, köztük öt gyerek, a másik, német rendszámú, szintén Volkswagen (VW) Transporter típusú furgonban három személy utazott. Az előbbi jármű az ütközés következtében lerepült az útról. Négy, 6 és 11 év közötti gyerek, valamint egy 43 éves felnőtt a helyszínen életét vesztette. A német rendszámú furgon utasai csak könnyebben sérültek meg.

Alena Krčová, az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője arról számolt be, hogy a rózsahegyi és a liptószentmiklósi kórházba szállították a baleset négy résztvevőjét. „Szállítás közben eszméletüknél voltak, közepesen súlyos, illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek” – tette hozzá a szóvivő.

Jaroslav Harant, a liptószentmiklósi járási rendőrkapitány elmondta: a baleset okát és körülményeit szakértők vizsgálják. A sofőröket arra intette, hogy vezetés közben figyeljenek az úttest állapotára és az időjárásra is, amely mostanában kiszámíthatatlan.

A tűzoltók a helyszínre érkezésük után elvégezték a szükséges tűzvédelmi intézkedéseket, a sebesülteket pedig elsősegélyben részesítették – írta a Paraméter.

„A tűzoltóság pszichológusokat is hívott, hogy a trauma után segítséget nyújtsanak a túlélőknek, valamint a tűzoltóknak is. Nagyon nehéz bevetés volt, hiszen gyerekek haltak meg. A tagjaink közül sokan nagyon nehezen viselik a történteket. Pedig mind kemény férfiak” – számolt be róla Eva Krajčiová, a liptószentmiklósi Járási Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) igazgatónője. 

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék