Szorul a hurok Csenge gyilkosának nyaka körül. Használhatatlannak hitt telefon rejti a szörnyű titkot, amit most megtaláltak


Szorul a hurok Csenge gyilkosának nyaka körül. Használhatatlannak hitt telefon rejti a szörnyű titkot, amit most megtaláltak


Nem várt fordulatot hozhat egy használhatatlannak hitt mobiltelefon a brutális kegyetlenséggel megölt K. Csenge (†17) ügyében.


Már három éve annak, hogy a védtelen lányt először bántalmazta, majd fejjel lefelé egy vízaknába dobta a gyilkosa. Csenge halálát fulladás okozta. Az országos közfelháborodást kiváltó eset következő tárgyalása négy nap múlva lesz, ahol több szakértő is beszámol arról, mire jutottak vizsgálataik során.


A Blikk információi szerint akár komoly fordulatot is hozhat az ülés, az egyik szakértőnek ugyanis sikerült kinyerni Csenge telefonjából az adatokat, miközben eddig mindenki úgy tudta: a készülék használhatatlan, miután az elkövető Csenge után dobta a vízaknába. Úgy tudjuk, a fiatal lány édesanyja többször is kérte a hatóságokat, hogy nézzék át gyermeke mobilját, ám a szavaira mindig az volt a válasz: a készülék tönkrement.


– Valóban, eddig mindenki úgy tudta, a mobil tönkrement, ezért számunkra is nagy meglepetés volt, amikor kiderült, hogy mégis tudnak vele kezdeni valamit, mi több, fontos információkat rejthet. Ezek az adatok alapvető fontossággal bírnak az ügyben, Csenge utolsó óráiról így nagyon pontos képet kaphatunk.


A másik nagyon fontos információ, hogy a telefon nem Csengével egy időben került a vízbe, hanem utánadobták. Ez pedig az jelenti, hogy az elkövető nem hirtelen felindulásból cselekedett, hanem módszeresen minden nyomot el akart tüntetni – közölte, dr. Lichy József, aki Csenge családjának jogi képviseletét látja el.


Mint ismeretes: Csenge 2017 szeptemberében B. Rolanddal (22) találkozott. Másnap holtan találták a fiatal lányt. A fiatalember állítás szerint ő nem bántalmazta Csengét, teljesen véletlenül talált rá eszméletlen állapotban egy erdei úton, majd úgy megijedt, hogy a vízaknába dobta.


A közelmúltban az üggyel kapcsolatban felbukkant egy műkörmös is, aki szintén fontos információkkal szolgált a hatóságoknak. Ő világított rá arra is, hogy Csengének nem volt műkörme, így a halála után az ujján talált piros foltok nem festéknyomok voltak, hanem vér.