10 éve vagyok óvónő Budapesten..az egyik kis óvodás kislányom elmesélte, mit tesznek vele otthon...Azonnal ...


10 éve vagyok óvónő Budapesten..az egyik kis óvodás kislányom elmesélte, mit tesznek vele otthon...Azonnal ...



10 éve dolgozom óvodában, sok mindent láttam már, de ez a történet nagyon megdöbbentett. Nemrég jött az óvodába egy új kislány, Otília. Ő egy nagyon aranyos, de kissé szégyellős kislány, nem igazán tudott kommunikálni a társaival ezért mindig egyedül ült és a babákkal játszott.


Próbáltam segíteni neki abban, hogy megszokja a társait, valamennyire sikerült is mindez. Az elején a szülők jó benyomást keltettek, de aztán rájöttem, hogy tévedtem, nem olyanok mint amilyennek gondoltam őket.


Elég sűrün az óvodában felejtették a gyereket, eleinte felhívtam őket majd eszükbe juttattam, hogy a kislányuk várja őket, de egy idő múlva telefonszámot cseréltek és egyáltalán nem tudtam értekezni velük.


Reggel a gyereket az ajtó előtt hagyták, ők pedig gyorsan elmentek, nem sikerült beszélnem velük. Nagyon szomorú voltam amikor láttam a kislány mennyire várja a felelőtlen szüleit, volt olyan eset amikor hiába várta őket senki nem jött érte, csak akkor mikor már minden gyereket hazavittek. Néha a szomszédasszonyuk jött a gyerekért.


Két héttel később megláttam a kislány édesanyját egy bevásárlóközpontban, ahol italt vásárolt elég furcsa emberek társaságában. Odamentem hozzá majd megkérdeztem tőle, hogy miért nem vigyáznak a gyerekükre? Miért viszik mindig későn haza az óvodából?


Erre ő azt válaszolta, hogy nincs szükségük a gyerekre, ha én vigyázok rá akkor magamhoz is vehetem. Megszólalni sem tudtam amikor mindezt meghallottam az úgynevezett édesanya szájából. Ezt követően rögtön megtettem a szükséges lépéseket, hogy minden este hazavihessem magammal a gyereket, majd reggel együtt mentünk az óvodába.

A gyerek megszokott és megszeretett engem. Egyedül lakom, nincsenek gyerekeim, ő egy igazi ajándék a számomra. Már folyamatban van az örökbefogadás, ha a szüleinek nincs szükségük rá akkor majd én fogok rá vigyázni és én fogom őt nevelni.

A kislány nagyon boldog, van saját szobája és rengeteg játéka, remélem, hogy olyan gyermekkort tudok biztosítani neki amilyet megérdemel.