„Apukám, segíts!” – így könyörgött a súlyosan megsérült 7 éves Botond a nyársapáti tragédia helyszínén


„Apukám, segíts!” – így könyörgött a súlyosan megsérült 7 éves Botond a nyársapáti tragédia helyszínén



Apuka, apukám, segíts! – így szólongatta súlyosan sérült kisfia a vérbe borult helyszínre érkező családfőt, Lunka Máriuszt.


Ahogy arról a ripost is beszámolt, borzalmas tragédia történt pénteken Nyársapátnál. Egy mikrobusz hajtott a buszmegállóban várakozók közé. Egy anya és 9 éves kisfia azonnal életét vesztette, többen megsérültek.


Az elgázolt asszony férje a Borsnak mesélte el a rémes reggelt. Mint mondta, éppen munkába készülődött, amikor a szomszéd rohant a hírrel: baleset történt a megállóban. Azonnal a helyszínre szaladtak, ahol az apa sokkot kapott. Már hiába szólongatta feleségét és nagyobbik fiát, nem éltek.


„Akkor hallottam meg a kisebb fiamat, Botondot, ahogy szólongat: Apuka, apukám, segíts! Ezen a héten kezdte az első osztályt” – sírta el magát a férfi.


Máriusz rögtön felismerte a gázolóban a munkaadóját, István akkor már a kocsiból kikászálódva, vérző fejjel, üveges tekintettel állt a kocsi mellett.


„Rögtön megismertem, és kiabáltam, hogy megölted a feleségem és a gyerekeim” – zokogta Máriusz.


Súlyosan sérült Boti


Botond súlyosan megsérült, a bal lába roncsolódott. Rajta kívül egy 16 éves kamasz és egy nyolcesztendős kislány sérült meg, őket azonnali ellátásra, helikopter vitte kórházba. Úgy tudni, a 40 éves sofőr is súlyos csigolyasérüléseket szenvedett. Azt egyelőre vizsgálják, mi okozta a balesetet. K. Istvánt mindenki felelősségteljes sofőrnek ismerte.


„Gyerekkorom óta ismerem őt, normális, becsületes ember – mesélte egy férfi, aki nemcsak Istvánnak, de Máriuszéknak is jó barátja. – Tragédia ez mindkét családnak, István is családapa, éppen az elsős gimnazista lányát vitte iskolába, amikor ez az egész történt” – ingatta a fejét az ismerős. B. B.