Az orvos azt mondta a szülőknek, ne vigyék haza ezt a gyereket, hagyják ott, mert meg fog halni..3 év múlva, ezt képet küldték az orvosnak


Az orvos azt mondta a szülőknek, ne vigyék haza ezt a gyereket, hagyják ott, mert meg fog halni..3 év múlva, ezt képet küldték az orvosnak



A kisfiú testét anyajegyek borítják, ezért az orvosok azt mondták a szülőknek, ne vigyék haza a kórházból, mondjanak le róla.

Élete legrosszabb döntését hozta volna meg egy örmény házaspár, ha az orvosokra hallgatnak: kisfiuk, Artyom rengeteg anyajeggyel a testén született, bőrfelületének 80 százalékát sötét foltok borítják. Mivel állapota miatt nagyobb eséllyel alakul ki nála bőrrák, az orvosok azt tanácsolták a 26 éves Mariam Petrosyannak és 28 éves férjének, Taronnak, hogy harmadik gyermeküket hagyják inkább a kórházban, mert nehéz lesz róla gondoskodni.


„Csak akkor szereztünk tudomást Artyom anyajegyeiről, amikor megszületett. Teljesen megdöbbentünk, az orvosok sem láttak ilyet korábban. Ráadásul a fiunk nyitott gerinccel született, így egy 90 perces műtét várt rá. Csak öt nappal később vehettük őt a karjainkba” – emlékezett vissza Mariam, akit az orvosok próbáltak győzködni, hogy hagyják az újszülöttet a kórházban. Férjével azonban nem hallgattak rájuk.


„Emlékszem, hogy leültettek minket, és elmondták, hogy Artyom talán sosem fogja kinyitni a szemeit a szemkörnyéken lévő anyajegyek miatt.

Utána tájékoztattak, hogy nem tudják, meddig élhet ilyen állapotban, és hogy nem muszáj hazavinnünk, ha nem akarjuk, mert túl nehéz lenne gondoskodni róla. Nem hallgattunk rájuk

– mondta a The Sunnak az édesanya, aki természetesen hazavitte legkisebb fiát.

Artyomra már nagyon várt két bátyja, a hároméves Narek és a kétéves Artur, akik azon csodálkoztak, hogy „miért csokis a kistestvérük arca”. Miután szüleik elmagyarázták nekik, mik ezek a foltok a kistesó testén, Narek és Artur mindenki előtt megvédik öccsüket.