Egy fiatal pár halt meg ma délelőtt a 74-es főúton


Egy fiatal pár halt meg ma délelőtt a 74-es főúton



Egy 26 éves nő a helyszínen, egy 27 éves férfi pedig kórházba szállítást követően vesztette életét, miután Fordjuk ütközött egy szabálytalanul előző Audival Zalaegerszeg és Egervár között, a 74-es főúton.

Hétfő reggel Vasvár irányába tartott egy Audi személyautó a 74-es főúton. A jármű vezetője egy szlovén rendszámú teherszállító előzésébe kezdett, de a szemből érkezők miatt fékezett és visszatért a sávjába. Pár száz méterrel később ismét megpróbálkozott az előzéssel – írja a 112press.

Az Audi a záróvonal ellenére előzte a teherjárművet, amikor szemből érkezett egy Ford. A MAN kamion vezetője észlelte, hogy az Audi már nem tudja befejezni az előzést, ezért vészfékezett.

Az Audi frontálisan ütközött a szemből érkező, Zalaegerszeg irányába tartó Forddal, ami az árokba csapódott.

A Fordban utazó 26 éves nő a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetőjét, a nő párját a mentők a helyszínen újraélesztették, a kórházba szállítást követően azonban súlyos sérüléseibe belehalt. A férfi munkába vitte reggel a párját.Az Audiban három férfi ült, mindhárman súlyosan megsérültek.


A MAN rakománya – két, egyenként 8 tonnás fémhenger – elszabadult, az egyik az erdő szélére zuhant. A teherszállító vezetője nem sérült meg.