Egy magyar orvos őszinte levele letarolta netet..Kendőzetlenül leírja, hogy viselkednek az emberek velük, és ez egyben nagyon szomorú is


Egy magyar orvos őszinte levele letarolta netet..Kendőzetlenül leírja, hogy viselkednek az emberek velük, és ez egyben nagyon szomorú is



"Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - szájmaszkot.

Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát. 

Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!

A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.

Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT- és az összes egészségügyben dolgozót!

Ha van egy biztató szavad, mondd el hozzászólásban nekünk, vagy nyomj egy lájkot, és oszd meg a posztunkat!" 

Forrás