Ez történik, ha minden este megmasszírozod a talapodon ezt a pontot


Ez történik, ha minden este megmasszírozod a talapodon ezt a pontot



A masszázsterápia az egyik leghatékonyabb módszer: a kezünkön és a lábunkon is több olyan pont van, amelyek masszázzsal stimulálhatóak. Így az egészségi állapotunkat is javíthatjuk egy-egy kényeztető masszázs által.

A kezünkön és a lábunkon is több olyan pont van, amelyek masszázzsal stimulálhatóak. Így az egészségi állapotunkat is javíthatjuk egy-egy kényeztető masszázs által.


A lábon található pontok különböző szervekhez kapcsolódnak. Amennyiben ezeket masszírozzuk, a testünk nemcsak kellemesen ellazul, de emellett különböző betegségeket is kezelhetünk ilyen módon.


A talpmasszázzsal megszüntethetjük az alvászavart, fokozhatjuk az emésztés működését, kezelhető vele az ún. "nyugtalan láb szindróma" és a terhesség alatt kialakult duzzanat, de még a bőrünknek is jót tesz.


- A nagylábujjunk masszírozásával az agyunk és a tüdőnk működését stimulálhatjuk.


- A második, harmadik és negyedik lábujjak masszírozásával a fogfájás enyhíthető.


- A körömágy masszírozásával a fülfájás is csökkenthető.


Ráadásul ez csak egy igen csekély szelete mindannak, amire a talpmasszázs hatékony segítséget jelenthet.


A képen azt láthatjuk, hogy a talpon az egyes pontok milyen szervet jelképeznek: így nincs is más dolgunk, mint átmasszírozni azt a részt, amely arra a szervre mutat, amit stimulálni szeretnénk.


Az esti talpmasszázs mindenkinek jót tesz: masszírozzuk át alaposan a lábainkat, és élvezzük ennek az egyszerű módszernek a csodás hatásait!