Gulyás Márton nekiment a kamupártokból 150 milliót kiszedő dr. Gödénynek.. Sokan Gödény mellé álltak


Gulyás Márton nekiment a kamupártokból 150 milliót kiszedő dr. Gödénynek.. Sokan Gödény mellé álltak



Lesújtó "vita" megszervezésére vállalkozott az ATV hétfőn este. Összeültették a vírustagadókat két, megalapozott nézeteket valló egészségügyi szakemberrel. Lehet vita tárgya, hogy használ-e vagy éppenséggel árt-e egy ilyen "vita" bevállalása a második hullám idején. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a halálbüntetésről, a gyermekek szexuális élvezeti cikként történő kihasználásáról és ehhez hasonló kérdésekről sem ún. "demokratikus vita" keretében szokás elmélkedni, hanem ezek egész egyszerűen tiltott tevékenységek a világnak ezen a táján; és ez így helyes. Ugyanígy a maszkhasználat helyessége és a vírus létezése sem volna szabad, hogy viták tárgyát képezze - azzal együtt, hogy a további védekezési intézkedések társadalmi költségeiről, a járvány kiterjedtéségéről és ennek tényleges egészségügyi kockázatairól nyilvánvalóan rendkívül hasznos a vita, ha az nem az egészségügyi sarlatánokkal megy végbe. 

De ha eltérően is gondolkozunk a fenti kérdésről, akkor is: az megengedhetetlen, hogy Doktor Gődényt az ATV úgy szerepelteti, hogy bizonyíthatóan választási csalást követett el a jelöltállítások során, valamint szintén bizonyíthatóan mintegy 150 millió forinttal károsította meg a központi költségvetést. Egy ilyen ember nyilvánossághoz juttatása egy dolgot üzen a hasonló gazembereknek és a szélesebb nyilvánosságnak: lopni, csalni belefér. Ha elég nagyhangú, magabiztos és tekintélyparancsoló a fellépésed, képviselj akármennyire is kártékony és szélsőséges marhaságokat - legitim szereplő lehetsz. 

Az elmúlt héten a napi esetszámok meredeken emelkedtek. Olyan járvány tombol az országban, amelynek a következményei jelenleg beláthatatlanok. Ha valamire figyelnie kell most a fősodratú nyilvánosság meghatározó médiumainak (és kiemelten az ATV-nek) az az, hogy megbízható, akkurátusan ellenőrzött információkkal szolgálja nézői tájékozódását. Reméljük, a továbbiakban ennek figyelembevételével fognak eljárni.