Második rész, újra jön napi szinten az Operatív Törzs


Második rész, újra jön napi szinten az Operatív Törzs



Az online sajtótájékoztató meghívóját péntek este kaptuk meg. Kérdést feltenni csak írásban lehet.

Müller Cecília országos tisztifőorvos (k) beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Mellette Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa (b) és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendõr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezőek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertőzöttek számának. A 964 aktív fertőzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus betegségben szenvedő ember halt meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos (k) beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Mellette Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa (b) és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendõr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Az adatok továbbra is kedvezőek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertőzöttek számának. A 964 aktív fertőzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus betegségben szenvedő ember halt meg.

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. A péntek esti meghívóból nem derül ki, hogy milyen gyakorisággal rendezik meg az online sajtótájékoztatót. A járvány első hulláma idején mindennap 11 órakor jelentkezett a testület.

KAPCSOLÓDÓ

Müller Cecília: Nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani

Müller Cecília: Nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani

Az országos tisztifőorvos pontról pontra részletezte, hogy a szabályok betartásánál mire kell odafigyelni.

Magyarország jelenleg a 83. legfertőzöttebb hely a világon. Lakosságszám-arányosan, Franciaország után, hazánkban tombol leginkább a koronavírus az Európai Unióban. Itthon az elmúlt 24 órában 942 új esetet regisztráltak, hat beteg hunyt el, az aktív fertőzöttek száma pedig 11 202-nél jár.