VV Fanni ezen a felvételen látható utoljára élve(?). B.Lászlóról közben a volt barátnője a tárgynapról EZT mondta el


VV Fanni ezen a felvételen látható utoljára élve(?). B.Lászlóról közben a volt barátnője a tárgynapról EZT mondta el



Végre eljött  a nap Novozánszki  Fanni perében, amikor levetítették a felvételt, amelyre mindenki várt: B. László áthurcolja a garázson az egykori valóságshow-szereplő magatehetetlen testét, hogy egy autó csomagtartójában elszállítsa. Az általunk közzétett felvétel letaglózta, ugyanakkor meg is osztotta olvasóinkat: vajon élt-e még ekkor Fanni, vagy már halott volt?

Péntek reggel folytatódott VV Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása. A Fővárosi Törvényszéken a szerdai kettő után most hat tanú tett vallomást, s levetítésre került az a drámai videói is, amikor B. László lecipeli a magatehetetlen egykori valóságshow-szereplőt a mélygarázsba, a cuccaival együtt a bérelt autójába teszi, és a Citroën Cactus típusú gépjárművel kihajt a parkolóból. A teremben néma csend lett, amikor a kivetítőn megjelent a vádlott, karján Novozánszki Fanni látszólag élettelen testével.


A FELVÉTELEN LÁTHATÓ, HOGY A LÁNY KEZE, LÁBA, FEJE LEFELÉ LÓG, VAGYIS BIZONYOSAN NINCS MAGÁNÁL. DE VAJON EZ AZT IS JELENTI, HOGY HALOTT VOLT?


B. László azzal védekezik, hogy a videón látott cipelés közben Fanni ájult volt, de még élt. Az Országos Rendőr-főkapitányság egykori alezredese, volt életvédelmi nyomozója, Kátai Elek szerint bár a felvétel valóban drámai, de önmagában nem, csak más bizonyítékokkal együtt lehet perdöntő.


– Valóban nem életszerű, hogy egy ájult embert cipelünk, ahelyett, hogy orvost hívnánk, de ez még mindig csak segítségnyújtás elmulasztásának minősülne jogilag – magyarázta a volt nyomozó a Borsnak. – A felvétel önmagában nem elegendő a gyilkosság, de még a segítségnyújtás elmulasztásának igazolásához sem, viszont majd a többi bizonyítékkal együtt, a bizonyítékok láncolatában már jelenthet tényleges bizonyítékot – mondta Kátai.


H. HAJNALKA, FANNI EGYIK LEGKÖZELEBBI BA­RÁTNŐJE MEGGYŐZŐDÉSSEL ÁLLÍTJA, HOGY FANNI GYILKOSSÁG ÁLDOZATA LETT.

– Biztos va­gyok benne, hogy az ismerôsei, barátai együtt tervelték ki a bűncselekményt, és mindkettőjük keze benne van. Már nem reménykedem, azt gondolom, Fanni sajnos már nem él, és ez a két ember ölte meg vagy szándékosan, vagy véletlenül – vélekedett a Borsnak.


Szerinte beadtak valamit a barátnőjének, amitől magatehetetlenné vált.

– Fanninak szívritmuszavara volt, és emiatt kerülte, sőt kifejezetten félt a kábítószerektől. Nem tartom kizártnak, hogy ebből lett a baj, hiszen aki nem él ilyen szerekkel, arra még erőteljesebben hathat, hát még, ha baja is van – árulta el Hajnalka.


A TÁRGYALÁSON SOR KERÜLT MÉG B. LÁSZLÓ VOLT BARÁTNŐJE VALLOMÁSTÉTELÉRE IS, AKI SZERINT A VÁDLOTT AZNAP GYANÚSAN VISELKEDETT.

 – Furcsa volt aznap, hétfő este a telefonban túl volt pörögve, nem is beszéltünk már csak írásban, mert éreztem, hogy valami nincs rendben – mondta a bíróságon H. Dóra.

Ezután a tanúk padján az a két ember következett, aki a vádlott bérelt autóját kitisztította, és felfedezte a vérfoltokat. A tisztítóműhely dolgozói állítják, minimum egy liter vért mostak ki a kocsiból, amely hosszú, sötét hajszálakkal volt teli.


– Az autó hátsó ülését kutyaszőr és hosszú, női hajszálak borították, és három lábrész is telis-tele volt agyagos, sárgás színű sárral, ahogy a kerekek és a kaszni is. Rettentően ko­szos volt az autó, amiben vérfoltokat is találtunk – mondta az alkalmazott.

A nap végén pedig azt a telekocsis utast is meghallgatták, aki Fanni eltűnésének estéjén B. László utasa volt Budapesttől egészen Siófokig, s aki – ha igaz a feltevés – Fanni csomagtartóban heverő holttestével együtt utazott.

– Nekem csak azt tűnt fel, hogy rendkívül gyorsan me­gyünk, szinte elröppent az az egyórás út, de én nem gondoltam semmi rosszra. Beszélgettünk vízisportokról, politikáról, utazásról... És mivel csak egy kis hátizsák volt nálam, és nem bőröndökkel ér­keztem, emiatt a csomagtartó felnyitása szóba sem került köztünk – emlékezett a tanú.


A bírósági tárgyalás folyta­tására, a további tanúk vallomására no­vember végén kerül sor.


NÉHÁNY ELLENTMONDÓ VÉLEMÉNY OLVASÓINKTÓL


Akik szerint Fanni még élt:


Imre: „Egy halottnak hátrabicsaklik a feje, ha így viszik, itt meg úgy tartja, mintha még élne.”


Giorgia: A kezét is felemeli, és átkarolja a pasi nyakát, nem? Fura…


Noémi: Arra sincs bizonyíték, hogy meghalt.


Ildikó: Ez a felvétel egyáltalán nem bizonyítja, hogy megölte! Többen arra hívják fel a figyelmet, hogy nem láthatók vérnyomok a garázs padlóján.


Mások szerint nem is kétséges, hogy Fanni ekkor már nem élt.


Mária: Nem is értem, milyen bizonyíték kell még!?


Zita: Úgy látom, ott már nem él szegény, borzasztó.


Béla: Pont úgy lóg a karja, mint akiben már nincs élet.


Misi: Nem véletlen, hogy ennyire sietett! Nem akarta, hogy meglássák… A helyszínelők nem találtak drogokat Fanni lakásán, így aligha kábította el magát.