.

Lehet, hogy idén elmarad a Mindenszentek ünnepe is? Nem róhatjuk le kegyeletünket a szeretteinknél?November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek (latinul Festum Omnium Sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja. A protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.

Idén a koronavírus második hulláma, viszont a megemlékezéseket is keresztbe vágta. Müller Cecília nemrég bejelentette, hogy a csoportosulások elkerülése érdekében a zászlófelvonáson és a díjátadásokon kívül nem lesznek központi ünnepségek október 23-án. Így  látható, hogy a  Mindenszentek ünnepe és halottak napja sem lesz az eddig megszokott. A szomszédos Szlovákiában Igor Matovič miniszterelnök azt mondta:

“Biztos vagyok abban, hogy az elhunytak megbocsátják nekünk, ha néhány héttel elhalasztjuk”

A szlovák kormányfő szerint ha az emberek mindenszentek ünnepén nem maradnak otthon, az hatalmas kockázatot jelent.

 Lesznek korlátozások Magyarországon?

Erről még nem tudni semmi biztosat, feltehetőleg az Operatív Törzs a közeljövőben fog tájékoztatást adni . Viszont jó ötlet lehet a köztemetők nyitvatartásának módosítása, csökkentve a minden évben megszokott nagy tömeget.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak