.

11 ember fagyott meg az őszi lehűlés óta hazánkban, a legtöbben saját fűtetlen lakásukbanAz őszi lehűlés kezdete óta tizenegyen szenvedtek fagyhalált Magyarországon – tudatta kedden a Magyar Szociális Fórum.

A SZERVEZET ÉVRŐL ÉVRE FIGYELEMMEL KÍSÉRI A HIDEG KÖVETKEZTÉBEN BEÁLLÓ TRAGIKUS HALÁLESETEKET. TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT AZ ÁLDOZATOK TÖBBSÉGE SAJÁT FŰTETLEN OTTHONÁBAN HŰLT KI, ILLETVE KÓRHÁZBA SZÁLLÍTÁSA KÖZBEN, VAGY BEKERÜLÉSE UTÁN HALT MEG, KISEBB RÉSZÜK PEDIG A SZABAD ÉG ALATT VESZÍTETTE ÉLETÉT.

Az MSZF áprilisi kimutatása szerint csaknem 175-en fagytak meg 2019–2020 telén Magyarországon. Összehasonlításképpen közölték a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatát is, amely szerint a teljes 2019-es év során 193-an vesztették életüket a tragikus hideg hatásainak következtében.

Az MSZF közlése szerint az elmúlt bő három évtizedben csaknem 9 ezren fagytak halálra Magyarországon. Ennek fő okát a tömeges kilakoltatások nyomán növekvő hajléktalanságban, a szociális bérlakások hiányában, valamint az egészségügyi és szociális gondoskodás – legfőképp az idős, elesett emberekről való gondoskodás – elhanyagolásában látják. 

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak