A tüdőn keresztül távozik el a zsír, amikor elkezdünk fogyókúrázni.


A tüdőn keresztül távozik el a zsír, amikor elkezdünk fogyókúrázni.



Szerinted hova tűnik a zsír, amikor valaki fogyókúrázik? A legtöbben azt hiszik, hogy vizelettel távozik, mivel a zsír nagy része víz. Ez részben igaz, de 10 kg zsír mindössze 1 liter vizet tartalmaz, és nagyjából 1kg távozik salakanyagként. De hova tűnik a többi? 

1000 emberből legalább 100 követett valamilyen diétát, vagy tudatos táplálkozást az elmúlt egy év során, tehát ez egy igenis érdekes téma lehet, hiszen sokakat érdekel. Felfedeztünk egy tudóscsoportot, amely megtudta, mi történik valójában a zsírral, amelyet lefogyunk.

Mi történik a zsírunkkal, amikor lefogyunk?



Bár a háziorvosok, a dietetikusok és a személyi edzők többsége még mindig úgy gondolja, hogy a testzsír energiává válik, ez a tévhit már tévesnek bizonyult. Valójában az energiánk idővel állandó, és nem adható hozzá vagy távolítható el.


Meglepő lehet, de a legfrisebb kutatások szerint a tüdőnk az a szerv, ahol a zsírt kilélegezzük szó szerint, ugyanis széndioxiddá alakul, és így távozik a testünkből. Senki ne értse félre, a légzés magában kevés a fogyáshoz, de ha valaki fogy, akkor a tüdőből ürül ki a véráramban megtalálható széndioxid. 

Te tudtad ezt?