.

Bejelentették : ekkor jöhet akár teljes kijárási korlátozásGulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta: a jelenlegi szabályok alkalmasak arra, hogy lassítsák a járvány terjedését, viszont „ha a helyzet nem javul, a kormány készen áll arra, hogy az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat hozzon”.


A csütörtöki kormányinfót Szentkirályi Alexandra azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte, hogy betartják a korlátozó intézkedéseket. Ezután Gulyás Gergely a szerdai kormányülés ismertetésével folytatta, melyen a járványügyi helyzetet értékelte a kormány. A Miniszterelnökséget vezető miniszter külön kitért a szerdán megjelent cikkekre is, melyekben egy kedd esti jogszabály alapján arról írtak, hogy a korlátozó intézkedéseket február 8-ig meghosszabbították. Ezt egyébként nemsokkal később a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta. Azt írták:

 

A sajtóhírekkel ellentétben december 11-ig érvényesek a hatályban lévő korlátozó intézkedések. A szerdai sajtóhírekkel ellentétben a veszélyhelyzet február 4-ig van meghosszabbítva, de a korlátozások csak december 11-ig vannak érvényben – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter azzal folytatta, hogy az ország egészében jelen van a fertőzés, minden nagyobb településen vannak betegen, de az osztrák határ mentén kifejezetten rosszak az adatok. Kérdésére később megerősítette azt is, hogy a kormány még nem tárgyalt további szigorításokról, jövő szerdán fogják értékelni a járványhelyzetet.


Hozzátette, hogy a jelenlegi szabályok alkalmasak arra, hogy lassítsák a járvány terjedését. “Ha a helyzet nem javul, a kormány készen áll arra, hogy az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat hozzon”– fogalmazott a miniszter.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak