Ma véletlenül az arany gyűrűm ejtettem bele egy hajléktalan kalapjába..Csak 2 nappal később hívtak a Rendőrségtől


Ma véletlenül az arany gyűrűm ejtettem bele egy hajléktalan kalapjába..Csak 2 nappal később hívtak a Rendőrségtől

 


Nem tudom, hogy történhetett, de tegnap az aluljáróban ennek a férfinek a kalapjába ejtettem az arany gyűrűm, miközben aprót dobtam neki. Ezt csak otthon vettem észre, 2 nappal később. Valahogy egy kis emlékfoszlány megmaradt, hogy talán ott hagyhattam el, de nem voltam benne biztos 100 százalékban. 

2 nappal később gondoltam elmegyek, hátha ugyanott van ez a férfi, és talán nála lehet, de nem fűztem sok reményt az én kis szépséges gyűrűmhöz..


A legnagyobb meglepetésemre, amikor meglátott, már állt is fel, pedig nagyon nehézkesen mozgott. Szinte szaladt hozzám, és túrt a a zsebében. Annyira meghatódtam ,hogy elsírtam magam, azon hogy mennyire emberséges és becsületes maradt, attól függetlenül, hogy az utcára került.. 


Átadta a gyűrűm, és elnézést kért, hogy 2 napig nélkülöznöm kellett, mert nála volt. Mondtam neki, hogy az én hibám, és megköszöntem, és amennyi pénz volt nálam örömömben odaadtam neki. 


Bárcsak több ilyen tisztességes ember lenne a vilgában. Semmije nincs, de mégis van valami ami megfizethetetlen. A becsülete!