Mély fájdalommal tudatjuk, hogy István az a 28 éves férfi, aki belehalt a koronavírusba


Mély fájdalommal tudatjuk, hogy István az a 28 éves férfi, aki belehalt a koronavírusba



Balogh István Lajos Paci józsefvárosi képviselő néhány napja jelentette be, hogy kórházba került, a Roma Sajtóközpont immár a halálhírét tette közzé.

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh István Lajos Paci. Mindezt a Roma Sajtóközpont jelentette be a következő Facebook-bejegyzésben. 

A fiatalember halálát rokonai erősítették meg. Mint a közlemény írja, a tragikus haláleset előtt néhány nappal Balogh István Lajos Paci a Facebook-oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került Covid-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. 

Balogh István Lajos Paci egyik utolsó bejegyzésében az önkormányzati választások egyéves évfordulójáról írt: „Egy éve nyertünk! Panaszkodhatnék hogy járvány meg Fidesz meg minden, de nem teszem, dolgozunk és megyünk tovább!”

Írásunk idején a kormányzati koronavírus-oldal nem tud a 28 éves elhunyt esetében betegségről, annyi olvasható, hogy az adat feltöltés alatt. 

Frissítés: A Józsefvárosi Önkormányzat bejelentette, hogy az önkormányzat saját halottjának tekinti az elhunytat.

Mint írják:

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ma elhunyt Józsefváros önkormányzati képviselője, Balogh István Lajos.

Balogh István Lajos, vagy ahogyan a legtöbben ismerték, Paci a kerület több intézményében tanított zenét, és civil aktivistaként is dolgozott.

Elfogadhatatlanul fiatalon, 28 évesen hunyt el.

Józsefváros 5. választókörzetének egyéni képviselője, a Közösen Józsefvárosért frakció tagja, a Kulturális és oktatási bizottság vezetője, roma és nemzetiségi tanácsnok volt.

Karácsony Gergely főpolgármester ebben a bejegyzésében szintén megemlékezett a bátor harcostársról.