Most jött: Kijárási korlátozást jelentett be a Miniszterelnök. Újabb szigorító szabályozások érkeztek


Most jött: Kijárási korlátozást jelentett be a Miniszterelnök. Újabb szigorító szabályozások érkeztek



Ma éjféltől életbe lép a rendkívüli jogrend – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány keddi ülését követően. 

A koronavírus-járvány második hullámában az egyre romló számadatokra reagálva Orbán Viktor miniszterelnök renkdívüli bejelentéseket tett Facebook-videójában. 

A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon. Orbán Viktor szerint az azt jelenti, hogy Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát.

HA EZ ÍGY LESZ, A HAZAI KÓRHÁZAK DECEMBER KÖZEPÉRE ELÉRIK TELJESÍTŐKÉPESSÉGÜK HATÁRÁT. HA A VÍRUS TERJEDÉSE GYORS, NEKÜNK IS GYORSNAK KELL LENNÜNK

– mondta. A miniszterelnök bejelentette: 

SZERDA 0 ÓRÁTÓL ÚJRA ÉL A RENDKÍVÜLI JOGREND.

A kormány arról is döntött, hogy felkéri az Országgyűlést, hogy ezt a korlátozott idejű rendkívüli jogrendet hosszabbítsa meg 90 nappal.

Orbán Viktor továbbá bejelentette: 

-rendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk viselése kötelező 

-a hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek, és ahol kell, azonnal bezárják a helyet

-a szórakozóhelyeket bezárják

-éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lesz, éjfélig mindenkinek haza kell érnie

-a tömegközlekedésben a reggeli és délutáni csúcsban járatsűrítés lesz

-újra ingyenes lesz a parkolás országszerte.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak: a kórházi ágyakat tekintve Magyarország Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében világelső. 

Orbán Viktor Facebook-üzenete végén azt mondta, hogy a magyar kormány folyamatosan tárgyal az Európai Unióval, Oroszországgal, Kínával és Izraellel a vakcinák ügyében. Mint mondta, látótávolságon belül van a megoldás.