Müller Cecilia: alapbetegség nélkül is lehet halálos a koronavírus-betegség - egy nagyon fontos kérése is van mindenkihez


Müller Cecilia: alapbetegség nélkül is lehet halálos a koronavírus-betegség - egy nagyon fontos kérése is van mindenkihez



Müller Cecília: alapbetegség nélkül is lehet halálos a koronavírus-betegség

A fertőzésből kigyógyultak vérplazma adására kérte Müller Cecília. Vannak már másodszor is fertőzött emberek az országban és vannak, akiknek hetekig pozitív a tesztjük. Kiderült, kell-e rollerezés, autózás közben maszkot hordani. Három helyet zárattak be és kutyasétáltatókat is megbüntettek az elmúlt napon.

A hétfői rekord betegszám után ismét magas, ötezer fölötti új adat szerepelt a keddi közlésben. Két héttel a rendkívüli jogrend és hat nappal a részleges bezárások és más szigorítások bevezetése után jelentkezett az operatív törzs a friss tudnivalókkal.



Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!


A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és részt vesznek a szigorítások- és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában. Emellett a katonák 93 kórházban megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.


Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 3936 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta


Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.