Saját apja végzett a 10 éves Barsi Juditkával. Pihenj Békében, kicsi lány..

 


Az egyik legismertebb  gyerekszínész volt Amerikában, Hollywood új sztárját látták a magyar kislányban, ám az alkoholista apja az anyukájával együtt megölte a mindössze tíz éves Barsi Juditot, akit Judith Barsi néven ma is sokszor emlegetnek a tengerentúlon. Egy könnycsepp kíséretében…

A kis Judit 1978-ban született Los Angelesben magyar bevándorló szülők gyermekeként. A kislány apja – és későbbi gyilkosa – Barsi József még huszonéves fejjel hagyta el Magyarországot, 1956-ban a forradalom alatt. Intő jel lehetett volna, hogy az első házassága az alkoholproblémái miatt ment tönkre New Yorkban, a magyar felesége elhagyta a két gyerekkel.

Barsi Los Angelesbe költözött, ahol, ha éppen nem ivott, vízvezeték-szerelőként dolgozott. Egy bárban ismerte meg Máriát, aki felszolgálóként kereste a kenyerét és hamar kiderült, ő is 1956 után hagyta el Magyarországot. A férfi száz dollár borravalót adott azon az estén. A megismerkedésből aztán szerelem, majd házasság lett, 1978. június 6-án pedig megszületett a kis Judit.


 

A nélkülöző házaspárra pedig rámosolygott a szerencse. A helyi jégpályán pillantotta meg egy filmes a csupán 4 éves bájos kislányt, a szülőket pedig hamar meggyőzte, hogy engedjék reklámfilmekben szerepelni a csöppséget. Juditka pillanatok alatt ismert lett, rövid kis élete során 70 reklámfilmet forgattak vele és 22 tévéfilmben vagy éppen mozifilmben szerepelt. Az anyja örült a kislány sikereinek, hiszen fiatalon ő is színésznő szeretett volna lenni, az apa viszont, egyre inkább féltékeny lett a lánya sikereire. Azok pedig voltak, Barsi Judit éves szinten százezer dollárt keresett, így a család három hálószobás villát vásárolt magának. Otthon csak magyarul beszéltek, Juditnak is megtanították a nyelvet.

A férfi azonban egyre többet ivott és elkezdte terrorizálni a családját. Nem egyszer fültanúk jelenlétében közölte, hogy mindkettőjüket megöli vagy rájuk gyújtja a házat. Hiába jöttek a szerepek, a kislányt is megviselte az apja fenyegetőzése, főleg, hogy idővel már őt sem kímélte, volt, hogy egy tányért vágott hozzá részegen.


A felesége aztán nem bírta tovább és a hatóságokhoz fordult. Mivel azonban nem nyert bizonyságot, hogy a férfi terror alatt tartja a családját, megszüntették az eljárást. Az asszony azonban válni akart, ki is vett egy kisebb lakást ahová átköltözött a lányával. Barsi Judit közben a Cápa bosszúja című népszerű filmben is szerepet kapott.

1988. július 25-én aztán elérkezett a végzetes nap. A szemtanúk délelőtt még látták az utcán kerékpározni a kislányt. Aztán már soha többé.  Mint kiderült, az alkoholista férfi előre megtervezte, hogyan fogja megölni a feleségét és a kislányát. Este előbb lelőtte az alvó lányát, majd az asszonnyal is végzett. Aztán mégsem bírta elviselni a tettének súlyát és a pisztolyt saját maga ellen fordította.

A tragikus eset sokkolta Amerikát, hiszen a magyar kislány az ország egyik legismertebb gyerekszínésze volt, sok kritikus szerint felnőttként Hollywood sztárja lehetett volna. Volna… A meggyilkolt magyar kislányt az anyukájával együtt temették el Los Angelesben, a gyilkos apát viszont máshol földelték el.


Ő csak élni akart, játszani és boldognak lenni.
Forrás: Youtube
Amerikában manapság is sokszor emlegetik Judith Barsi nevét, a Facebookon például külön oldalon emlékeznek a bájos csöppségre, akinek az életét a saját apja ragadta el.  Csupán tízéves volt.

Nyugodj békében, kicsi lány!