Zacher : Az idei Karácsony elmarad, jövőre kell majd megtartani, idén a túlélésről van szó..Sokan nem gondolnánk róla, de az ország kedvenc orvosa igazi megszállottja a karácsonynak, szereti a fényeket, manókat gyűjt, néha pedig megajándékozza magát egy-egy újabb pipával, amelyből szintén gyűjteménye van – derült ki az Index által készített interjúból.

Szerinte azonban az ajándékozás mára túlmisztifikált lett, úgy véli, a karácsonynak nem az ajándékvásárlásról kellene szólnia, pláne most, a járvány alatt. Abban reménykedik, hogy hamarosan országos szinten bezárják a plázákat, szerinte ugyanis nagyon nem jó, hogy az emberek – akciókra vadászva – a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan járják a bevásárlóközpontokat.


(Ez is érdekelheti: A kórházból üzent a vírustagadó edző, akit durván ledöntött a lábáról a betegség – Horrortörténeteket is mesélt a covidosztályról)


Nem köntörfalazott, szerinte az idei ünnepi időszak nem a családról, hanem a túlélésről szól majd. Ő maga például dolgozik végig, talán egy szabadnapja lesz, amikor pihenhet. „Maradjunk otthon, tartsuk be a szabályokat, hogy jövőre a szeretteinkkel közösen tudjunk ünnepelni” – mondta.