10 eltitkolt félelem, amiről a férfiak egyáltalán nem beszélnek


10 eltitkolt félelem, amiről a férfiak egyáltalán nem beszélnek



 Lehetséges egyáltalán, hogy a férfiaknak titkos félelmeik legyenek? Biztos, hogy nem! Hiszen olyan erősnek és határozottnak tűnnek – mondaná sok nő. Ez azonban csak egy újabb sztereotípia, amelyet a társadalom kényszerített ránk.


Mivel ellenezzük a sztereotípiákat, most mutatunk 10 dolgot, ami valójában a legtöbb férfit aggasztja, még ha nem is beszél róla.


 

1. Aggódnak a kinézetük miatt


A nőket már nagyon fiatal koruktól kezdve arra a gondolkodásra tanítják, hogy a testüknek minden esetben ideálisnak kell lennie. Úgy gondolják, hogy állandóan edzeniük kell, és szigorú diétát kell követniük. A férfiak esetében nem lehet ilyen egyértelmű sztereotípiáról beszélni, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem aggódnak a megjelenésük miatt, vagy, hogy nem hasonlítják össze magokat a magazinokban és filmekben látható izmos férfiakkal. Végül is mi másért töltenének annyi időt az edzőteremben? Rettegnek attól, hogy valaki megjegyzést tehet a sörhasukra.


2. Pénz


A pénz az egyik leggyakoribb ok, amiért a férfiak aggódnak. Ennek hátterében az állhat, hogy a társadalom a potenciális kenyérkereső szerepére neveli őket. Ezért aztán az is előfordulhat, hogy egy férfi még akkor is aggódik az anyagi helyzete miatt, ha esetleg éppen nincs is barátnője, mert úgy gondolja, hogy a jó anyagi helyzet a legfontosabb egy párkapcsolathoz. Pedig a nők számára valójában sokkal fontosabb a gondoskodás és a figyelem. Ha pedig egy nőnek tényleg a pénz a legfontosabb, nem éri meg, hogy vesztegesd vele az idődet.


3. Magasság

 

Hogy is ne aggódnának emiatt a férfiak, ha egyszer a nők szerint a magasság az ideális férfi egyik fő jellemzője? Ha a nők kevésbé törődnének a magassággal, akkor az alacsonyabb férfiaknak is több esélye lenne. Végül is a méret nem számít, hacsak nem a szíve méretéről van szó.


4. Más férfiak fenyegetést jelenthetnek



A férfiak féltékenysége általában nem olyan nyilvánvaló, mint a nőké, de ugyanúgy sértve érzik magukat az önbecsülésükben. Lehet, hogy a párod nem mutatja ki, hogy aggódik, amikor a csodálatos humorral megáldott férfi kollégádról mesélsz neki, de tudnod kell, hogy valójában aggasztónak találja a dolgot, és titkon összehasonlítja magát a potenciális vetélytárssal. Annak érdekében, hogy eloszlasd a félelmét, beszélj vele teljesen őszintén, és magyarázd el neki, hogy egyáltalán nincs mitől tartania.


5. Kevés tapasztalat a kapcsolatok terén


A macsó férfi képe minden férfi legrosszabb rémálma, mert ez arra készteti őket, hogy tapasztalt szeretőknek mutassák magukat, és esetleg hazudjanak is arról, hogy hány barátnőjük volt korábban. Valójában ugyanúgy félnek attól, hogy valamit rosszul csinálnak, mint a nők. Ha a két fél minden téren őszinte egymással egy kapcsolatban, és támogatják egymást, magabiztosabbnak is érzik magukat.


6. Haj és testszőrzet



A haj és a testszőrzet mindig problémát jelent a férfiaknak. Ha túl kevés szőr található a testén, amiatt aggódik, hogy nem tartják elég macsónak. Ha túl szőrös, amiatt, hogy ijesztőnek és ápolatlannak hathat. A kopaszodás pedig egyenesen a legrosszabb dolog, ami csak történhet velük. Ha pedig megemlíted ezeket a problémákat a partnerednek, azzal valószínűleg csak rontasz a helyzeten.


7. Diéta



„Fogyókúrázom.” – a férfiak nagyon gyakran hallják ezt a nőktől. De ha egy férfi emleget diétát, az furcsán hangzik. Pedig a férfiak is törődnek az alakjukkal és az étrendjükkel. Mindenki szeretne egészséges lenni és jól kinézni. A férfiak egyszerűen csak ritkábban beszélnek erről.


8. Kapcsolatuk a barátnőjükkel


A női magazinokban számtalan cikket olvashatunk arról, hogy menthetünk meg egy kapcsolatot. Ha azonban a férfiak beszélnek ugyanerről, azt a nők furcsának találják. Hiszen a férfiak olyan „durvák”, biztosan nem aggódnak olyan apróságok miatt, mint a kapcsolatuk, nem igaz? Nos, nem. A férfiak is azt akarják, hogy egy kapcsolatban minden rendben legyen, szóval csak hadd aggódjanak.


9. Hány férfival volt a barátnőjük előttük


Ha egy nőnek több partnere volt, mint a férfinak, mielőtt megismerkedtek, akkor a férfinak versenyeznie kell velük. Emellett a partnered amiatt is aggódhat, hogy kevésbé tapasztalt, mint te vagy. Fontos, hogy elmagyarázd neki, mindez már a múlté, és nincs miért aggódnia.


10. Nyílt érzelemnyilvánítás


„A férfiak nem sírnak!” – hallják a férfiak már gyerekként. A szüleik ezzel csak azt akarták elérni, hogy erősek legyenek, és képesek legyenek megvédeni a családjukat, de ez a hozzáállás mégsem jó ötlet. Emiatt van az, hogy a férfiak félnek, hogy gyengének tűnnek, ha kimutatják valódi érzéseiket. Ne rontsd tovább a helyzetet azzal, hogy azt mondogatod, hogyan KELLENE egy férfinak kezelnie a nehézségeket. Nincs előírt viselkedési mód, és nem tartozik senkinek semmivel.