.

5700 tesztet csináltak Magyarországon egy nap alatt, 68 % pozitív lett3951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 221 073 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 977 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

Az egyik legfurcsább adat a tesztek száma, a hivatalos koronavírus-oldal szerint az elmúlt 24 órában mindössze 5758 tesztet végeztek a hatóságok, és ha ezt összevetjük a 3951 pozitív esettel, akkor megkapjuk, hogy a tesztek több mint kétharmada, 68 százaléka pozitív lett.


A gyógyultak száma jelenleg 64 802 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 151 294 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 23%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7884 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen.


A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredményét a mai sajtótájékoztatón ismertetik.

Az elmúlt 24 órában ismét nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, a tegnapihoz képest összesen 150-nel magasabb a mai adat. A lélegeztetőgépen lévők száma azonban néhány napja már stagnál, vagy alig emelkedik.


A legfontosabb hétfői hírek közé tartozik, hogy a Magyar Orvosi Kamara honlapjáról kiderült, az elmúlt héten hat orvos és ápoló hunyt el a Covid miatt. Kevesebb mint ezer lélegeztetőgép került ki a magyar kórházakba a beszerzett 17 ezerből. Nagy-Britanniában beváltak a korlátozások, jelentősen csökkent az új esetek száma.

Koronavírusos Törőcsik András, kórházban kezelik az Újpest legendás futballistáját. Böjte Csaba szerzetes elhagyhatta a kórházat. Biztonságos vakcinát jelentett be a Moderna. Kemenesi Gábor virológus szerint pedig nehéz tél vár ránk.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak