Ellopták és megették Boriszt a közmunkások. Családtagként szerették az 5 éves pávát a gazdái


Ellopták és megették Boriszt a közmunkások. Családtagként szerették az 5 éves pávát a gazdái



" Ritkán nyilvánítok véleményt facebookon. Igazság szerint, ez az első alkalom, de emelett egyszerűen nem tudok elmenni szó nélkül.

Borisz családunk tagja volt már 5 éve. Mindenki szerette, 4 évet Jászberényben élt, 2020-at pedig egészen idáig Kiskörén töltötte. A csodájára jártak, akárhol volt, egyfajta túrista látványosság volt. Az utcabelieknek, környéken élőknek bejáratott dolog volt, hogy elhozták a gyerekeket és megcsodálták, megsimogatták, fényképeket lőttek vele. 

Borisz. Ki rengeteg szeretetet kapott, s bőven meg is hálálta azt. 

Sajnos a napokban, szomorúan vettük tudomásul, hogy elkóborolt vagy ne adj Isten elvitték, és többet már nagy valószínűséggel nem látjuk. Az egész várost körbejártuk, szomszédokat kérdeztünk, facebookos illetve internetes fórumokon is kerestük, hátha tud róla valaki valamit. Legnagyobb szomorúságunkra semmilyen visszajelzést nem kaptunk róla.

Tudniillik akár 50 évig is élhet egy páva. 

Neki csak 5 jutott.

5 évet kapott az élettől, fejtegethetném hosszasan az okát, de röviden tömören összefoglalom. 

A ház előtt dolgozó közmunkás emberek amíg nem figyeltünk ellopták, elvitték és mint nem olyan régen kiderült

megölték.

Szavakban le sem tudom írni, mit érzek most. És most félreértés ne essék. Egy rossz szavam sincs azok felé akik közmunkával foglalkoznak. Nem. Nem ellenük irányul ezen posztom. 

Szerencsétlen állat 1 kg súlyú sincs összesen a tollait leszámítva. 

Értéke körülbelül 100.000 magyar forint. De kérdezem én, még ha nem is ismeri ezt a számot, nem látja, hogy ez egy nemes állat? Ránézésre nem lehet észrevenni, hogy nem egy haszonállatról beszélünk?

Ezek az emberek, a primitív hozzáállásukkal, átlagon bőven aluli IQ-jukkal megáldva, csak annyit láttak, hogy egy csirke szerű állat. Annyi eszük nem volt, hogy eladják egy kereskedőnek, vagy bárkinek aki ezekkel foglalkozik. Nem. Ők megfőzték azt a ~80 dkg-s állatot. 

Körülbelül 100 kg húst kaptak volna érte a boltokban...

Ezekután, mint akik jól végezték dolgukat el is mesélték ismerőseiknek, így jutott el hozzánk is az információ. 

Slusszpoén a végére - a szokásos kártya - 

ezeknek az embereknek is van választójoguk. 

Nyugodj békében, drága Borisz."