Meghalt a 6 éves kislány, amikor az autójukba egy traktor száguldott bele..A 21 éves sofőr volt a vétkesA baleset múlt hét végén történt, a kislány rendkívül súlyos sérülésekkel került kórházba, röviddel az ünnepek előtt viszont életét vesztette - számolt be a történtekről a Joj TV.


A baleset a losonci járásbeli Mýtna községben történt. A személykocsiba, mely éppen előnyben részesítette a főúton haladókat, hátulról belerohant egy hatalmas, 30 tonnás traktor.


A hatéves Dušanka hátul ült, a traktor azonban olyannyira szétroncsolta a kocsi hátsó részét, hogy éppen ő volt az, aki súlyosan megsérült, és beszorult a járműbe.


A családnak az arra haladók segítettek, majd miután megérkeztek a mentők, a kislányt Besztercebányára szállították. Még aznap este megműtötték, küzdött az életéért, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy végül elveszítette a küzdelmet.


A rendőrség szerint a traktoros későn reagált, nem tartotta be a biztonságos követési távolságot. A sofőr mindössze 21 éves, egyelőre nem gyanúsították meg semmivel. A baleset után a Joj TV-nek azt mondta, éppen a visszapillantóba nézett bele, amikor megtörtént a baj. Mikor visszanézett az útra maga előtt, már nem tudta megállítani az általa vezetett kolosszust.


 Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő közlése szerint folyamatban van az eljárás az ügyben, közlekedési szakértőt is bevontak.


(Joj TV)