Meghalt a Speedzone oszlopos tagja. Vince Tibi..49 éves volt mindössze


Meghalt a Speedzone oszlopos tagja. Vince Tibi..49 éves volt mindössze


 

" Malibuval mi lesz, Tibi?

Nem ezt beszéltük meg. Öt évvel ezelőtt, amikor annál a beszáradt kávéfoltos kis üvegasztalnál elkezdtünk erről beszélgetni hármasban a Balázs Vityával, akkor erről rohadtul nem volt szó.

Ez most szar meló, Tibi – nyilván ilyenkor azt mondanád, hogy de meg kell csinálni – és persze, mindketten tudjuk, hogy így van. De akkor is. Miért nekem és miért most? Miért nézünk mindannyian üveges szemekkel az asztalra, a székedre, ahol az előbb még ott voltál és most nem? Kihúzom a lábam a szerkből, miután megbeszéltük, hogy az új kis Pepperoni-bicikli ülését azért újrahúzatjuk a Bara Lacival, mosolyogva pacsizunk a folyosón, te pedig lelépsz?

Szar meló ez, Tibi, pedig tudod jól, hogy benne voltunk együtt mindenben, rosszban is, jóban is. Itt a Bence, én, a srácok, azok a barátaid, akik most ugyanígy néznek maguk elé, talán annyi különbséggel, hogy az ő könnyeik nem a jegyzetfüzetre cseppennek itt, a Bence asztalán. Abba írtuk össze, mit és hogyan csináljunk tovább úgy, ahogyan megbeszéltük.

Egymillió gondolat, érzés kavarog most itt bennem, bennünk. Kivéve egyet: a Speedzone, amiben hittél, amibe többet beletettél, mint bárki más (és ezt csak nagyon-nagyon kevesen tudják), az megy tovább. Te megbíztál bennünk, mert ért az adott szó, a betyárbecsület és mi is tudtuk, hogy itt fixen rendben lesz minden, mert ez így korrekt. Itt szögeltünk, hajnalba nyúlóan, ünnepnapon, hétvégén, a Bence szinte itt lakott már, látod, most is mennyit beletett ebbe a hóvégi mizériába ez a nagy gyerek.

Sok minden itt marad és itt maradt, velük együtt te is, ez a szék itt mindig is a tiéd és nem hagyjuk, hogy bárki beleüljön. Tudod, Tibi és a haverok elgondolkodtak mostanság egy kicsit.

Szar meló ez, Tibi. Itt vannak a tervek az asztalon, itt van mindened, a családod, az álmaid, hát hogyan lehet ezt itthagyni, miután felépítetted és felépítettük? Tudom-tudom, a gép dolgozik, az alkotó pihen, na de akkor is. Megbeszéltük, hogy tiplizünk a lével Malibura. Hajóval.

Megcsináljuk Tibi, ha addig élünk is. Veszünk jegyet neked is. 

Büszke leszel ránk és mi keményebben toljuk majd, mint valaha, a Speedzone megy tovább.

Pityu, Bence és a barátaid, tudod, azok, akikre tényleg számíthattál bármikor.

Vince Tibor Vinyus, Főnökfőnök nincs többé. Tragikus hirtelenséggel 2020 december 21-én elhunyt. Emlékét örökké megőrizzük, tegyetek így ti is. Köszönjük."