Csodaszámba megy, amit Zente művel. Nem csak, hogy lábára állt, hanem szánkózik a kis csöppség


Csodaszámba megy, amit Zente művel. Nem csak, hogy lábára állt, hanem szánkózik a kis csöppségMint minden kisgyermek, az SMA-s Zente is szereti a havat, szüleivel ki is használták, hogy az elmúlt napokban nagyobb mennyiség esett a hegyekben. Az izomsorvadásban szenvedő kisfiúért az egész ország izgult, története mindenkit megérintett.

  

Micsoda nagy utat tett meg az SMA-betegséggel diagnosztizált Zente, akiért egy emberként fogott össze az ország 2019-ben. A kisfiú kezelésére négy hét alatt összegyűlt a 700 millió forint, amiért családja azóta sem tud eléggé hálás lenni.


Zente egy csodagyerkőc, aki másfél éve még csak annyira volt képes izomsorvadása miatt, hogy ülő helyzetben maradjon, és akinek egy 20–30 grammos játék felemelése is gondot okozott.


A kezelés után sem ment minden könnyen, ám Zente kis kora ellenére óriási akarat-erőről tett tanúbizonyságot. Soha nincs egy rossz szava a megerőltető gyógytornákon, a fejlesztő foglalkozásokon. Mert bár még csak február végén lesz 3 éves, több rosszon ment keresztül, mint egy felnőtt.

Ő az, aki sosem adja fel, mit neki kerekesszék, mit neki betegség. Édesanyja elmondása szerint már ugyanolyan rossz, mint amilyennek egy fiú gyerkőcnek lennie kell ennyi idős korában. Imád játszani, főleg a család kutyájával, Fruzsival, és anyukája idegeivel, aki persze nem haragszik érte. Ők is alig várták az első nagyobb havat, ki is használták a hétvégi jó időt, szánkózni mentek a hegyekbe. A képeken jól látszik, hogy milyen önfeledten élvezi a tél szépségeit ez a csöppnyi hős – írja a Bors.