Figyelmeztetést adtak ki! Viharos erejű szél, ónos eső, hó érkezik éjszaka, mutatjuk hol


Figyelmeztetést adtak ki! Viharos erejű szél, ónos eső, hó érkezik éjszaka, mutatjuk hol



Csütörtökre virradóra megint hidegfront vonul át hazánkon. Hatására újabb havazás várható, és még nagyobb területen viharossá fokozódik a szél.

 

Csütörtök estig a havazásból, hózáporokból általában lepel – 5 centiméteres friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból (erre nagyobb esély a keleti, északkeleti vidékeken van). 

Szerdán napközben főleg a középső országrészben fordulhatnak elő viharos (60-65 km/óra) széllökések.

 

Csütörtökön már a Dunántúlon is nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, ekkor a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/órát is.


A szél szerdán esetleg a magasabb hegyekben, csütörtökön elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat hordhatja. Szerda este északkeleten átmeneti ködfoltok képződhetnek.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó friss hóréteg kialakulása miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.


A viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy és Zala megyére. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt is figyelmeztetés érvényes.


Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.