Beleesett egy 4 éves kisfiú a Nagypatakon található kútba. A tűzoltók és rohammentők is küzdöttek a kicsi életéért..


Beleesett egy 4 éves kisfiú a Nagypatakon található kútba. A tűzoltók és rohammentők is küzdöttek a kicsi életéért..Beleesett a kútba szerda reggel egy négyéves kisfiú a Bákó megyei faluban. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tűzoltói siettek a segítségére és mentették ki a megrémült gyermeket – közölte a felügyelőség.


A bákói tűzoltókat Nagypatak községbe riasztották szerda reggel, ahol egy 15 méter mély és 60 centiméter átmérőjű kútba esett bele egy négyéves gyermek. A mentőegység mintegy fél óra menekítette ki a gyermeket a vízből, szerencsére nem kellett elmozdítaniuk a betonból készült kútkávákat, az egyik tűzoltónak ugyanis sikerült kötélen leereszkednie – jegyzi meg közleményében a Bákó megyei katasztrófavédelem. 


A gyermek megmentésére egy műszaki mentésben szakosodott csapat érkezett a helyszínre egy tűzoltóautóval, velük tartott egy rohammentős csapat is.


A gyermek eszméleténél volt, amikor kihúzták a kútból, és azonnal a bákói megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.