Ezt mondja a Dávid naptár a tavaszról.. Erre nem számítottunk


Ezt mondja a Dávid naptár a tavaszról.. Erre nem számítottunk



Már csak egy napot kell kibírnunk! Hatalmasat változik az időjárás

Kedden felhős lesz az ég, napközben északnyugaton és északon helyenként hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat, hosszabb napos időszakokra keleten, északkeleten számíthatunk. A déli-délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. Délután -3 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek! - írja az Időkép.


Szerdára enyhül az idő, az érkező csapadék északon, északkeleten, keleten még hó formájában eshet, nyugatabbra havas eső, eső várható, de a kora reggeli órákban északnyugaton ónos eső is előfordulhat. Napközben többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugatira forduló szél. Szelídülnek a hajnali fagyok, délután pedig 0-10 fok várható, az Északi-középhegységben lesz hidegebb az idő.


Csütörtökön sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Napközben már 4 és 11 fok közé melegedhet a levegő.


Péntek reggelre többfelé köd képződik, napközben pedig felhős időre van kilátás. Délután 3-12 fokot mérhetünk. Szombaton is reggel ködös, napközben felhős idő ígérkezik. Helyenként megélénkülhet az északkeleti szél. Napközben 4-12 fok valószínű.

A Dávid-naptár szerint a március sem lesz hideg


Ha a tél enyhe, annak általában tavasszal van böjtje, de a nyíregyházi mérnökember, Dávid Mihály éves időjárási naptára szerint ettől nem kell tartanunk. Az már februárban is enyhe időt jósol, márciusra pedig kifejezetten meleget, 10-18 fokos nappali felmelegedést. Március elején és 22. körül jelez egy-egy erősebb lehűlést, ami egy-két napig tart, az még hozhat fagyot, de azután már folyamatosan melegszik az idő és április második felében nyáriasan szép, meleg időjárást ígér.