Nem keresik tovább az 1 hónapja eltűnt 7 éves kisfiút a Rendőrök.


Nem keresik tovább az 1 hónapja eltűnt 7 éves kisfiút a Rendőrök.A rendőrség leállította a pontosan egy hónappal ezelőtt az Arad megyei Vadász településről eltűnt hétéves kisfiú keresését, azonban a nyomozás folytatódik – közölte az Arad Megyei Rendőrség szóvivője.


Adina Aconstantinesei elmondta, hogy bár az elmúlt egy hónapban minden nap elindultak megkeresni a kisfiút, a hatóságok több speciális egysége is részt vett a munkában, nem jártak sikerrel. Az eset körülményeit továbbra is vizsgálják, és amint olyan információ érkezik, ami ezt indokolná, újraindítják a keresést.

A hétéves Sebastian Corbeit január 9-én délután látták utoljára egy Vadász melletti esztenán. A gyermek még reggel ment el otthonról a faluba, hogy a barátaival játsszon, onnan az említett esztenához mentek, ahová egy idősebb helyi férfi is elkísérte őket. A gyermek anyja este értesítette a rendőrséget, hogy a kisfiú eltűnt.

Terepjárókkal, ATV-kel, helikopterrel újabban pedig csónakokkal és különleges lánctalpas járművel is keresik az Arad megyei Vadász településről eltűnt hétéves Sebastian Ionel Corbei-t. Sajnos a terep sáros, havas, az utak nehezen járhatóak, ezért is van szükség többféle járműre – közölte az Arad Megyei Rendőrség.


Az elmúlt egy hónapban a hatóságok – rendőrök, csendőrök, határőrök, tűzoltók, erdészek – minden nap a kisfiú keresésére indultak, több száz önkéntes is segítette a munkájukat. Minden lehetséges helyen – szárazon és vízen – keresték az eltűnt gyermeket, különböző speciális eszközöket is bevetettek: drónokat, helikoptert, nyomkövető kutyákat, detektorokat és terepjárókat.


Az elmúlt egy héten az Arad megyei erőket az országos rendőrség, valamint a bukaresti kriminalisztikai intézet is segítette, akik még egy mobil laboratóriumot is a helyszínre vittek. Egyelőre úgy tűnik, eredménytelenül.