Tud járni Michael Schumacher? A barátai kikotyogtak néhány információt


Tud járni Michael Schumacher? A barátai kikotyogtak néhány információtSokakat érdekel, hogy tud-e járni Michael Schumacher és hogy mi lehet most a Forma1-es versenyzővel. A barátai kikotyogtak néhány információt.

2013 decemberében szenvedett brutális síbalesetet Michael Schumacher. Az egész világ azért drukkolt, hogy a kómába helyezett Forma-1-es legenda felépüljön. Az állapotáról szűkszavúan nyilatkozott a család, majd amikor átszállították svájci otthonába, teljes hírzárlatot rendeltek el.


Akkoriban arról cikkeztek, hogy idegsebészek szerint lehetetlen, hogy felépüljön a hétszeres világbajnok, az agyát ért ütés miatt olyan maradandó sérülései lehetnek, amely miatt csak vegetál. Máskor arról lehetett hallani, hogy éber kómában van, a családtagjai hangjára reagál, de se mozogni, se beszélni nem képes.


Csak a családhoz és a sportolóhoz közelálló barátok láthatták és láthatják azóta is Michael Schumachert. Hogy ki léphet be hozzá, azt Michael felesége, Corinna dönti el.


Jean Todt egyike a szerencséseknek, akik bebocsátást nyertek. A Ferrari egykori csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy szoktak együtt tévét nézni Schumacherrel.


„Gyakran látom Michael, havonta egyszer-kétszer meglátogatom. A válaszom ugyanaz, mint korábban. Küzd. Mindig óvatos vagyok az ilyen kijelentésekkel, de ez igaz. Nem adja fel, tovább harcol” – mondta.


Todt azt is bevallotta, kapcsolatuk már nem olyan, mint régen volt. Mint mondta, „csak azért, mert már nincs ugyanolyan kommunikáció, mint korábban volt”. Hogy ezzel arra utalt-e, hogy nincs közös témájuk vagy éppen arra, hogy Schumacher képtelen beszélni, nem fejtette ki.


Bernie Ecclestone is meglátogatta a versenyzőt. Úgy fogalmazott, reménykedett benne, hogy Michael Schumacher maga áll ki és nyilatkozik az egészségügyi állapotáról.


„Most azonban még sajnos nincs közöttünk. De ha jobban lesz, biztos minden kérdésre válaszolni fog” – fogalmazott a Forma-1 atyja.


Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber is azok között van, akiktől megtagadták a látogatást. És bár nem láthatta személyesen egykori kliensét, mégis nyilatkozott az állapotáról.

„Michael súlyosan megsérült. Mindenki azt hiszi, már tud járni, de ez nem igaz. A felépülése ugyanis nem halad olyan jó ütemben, mint azt várták. Ezért nem akarja Corinna, hogy lássam. Mert szerinte elárulnám a sajtónak, mi is az igazság. Pedig csak szeretném megszorítani Michael kezét vagy megsimogatni az arcát” – mondta utalgatva arra, szerinte milyen állapotban lehet a Forma-1-es versenyző.